Iksu-spelaren Cornelia Fjellstedt.
Iksu-spelaren Cornelia Fjellstedt.

Iksu är klar favorit inför årets innebandysäsong.Med rätta.– Det bör vi vara med den trupp vi har, och det vill vi vara också, säger forwarden Cornelia Fjellstedt.

Förra året stod Pixbo Wallenstam för en näst intill prickfri säsong. Men i år tror de allra flesta på Iksu, som inte varit i final sedan 2013 och som senast tog SM-guld 2012.

– Det finns en otrolig revanschlusta, det där guldetär det enda man tänker på. Det är det som hägrar, säger Cornelia Fjellstedt.

Samtidigt som konkurrenterna tappat viktiga spelare, har Iksu förstärkt med några tunga namn; Corin Ruttimann från Endre rankas som en av de bästa spelarna i världen och backen Malgorzata Pazio beskrivs som Polens främsta spelare.

Nio Iksu-spelare i landslaget

Under den senaste landslagssamlingen bestod Sveriges lag av inte mindre än nio Iksu-spelare.

– Det är fantastiskt roligt, alla får erfarenhet från högsta nivån. Vi har också flera som spelar i anda europeiska landslag.

Vad som kan stoppa det på pappret starkaste laget? De själva.

– Vi har jobbat mycket med det mentala, förberett oss på olika scenarior. Alla är överens om att vi vill var a favoriter, säger Fjellstedt.

TT: Finns det något lag som kan konkurrera med er?

– Det finns många lag som kan utmana. Pixbo var fläckfria förra året, Mora har en extremt hög topp och Täby har ett spännande lag. Det kommer att bli otroligt tufft.

Förra årets vinnare, Pixbo, har tappat bland andra Sara Helin, Julia Larsson och Caroline Böcker

Stommen kvar

Men Ida Sundberg, som hyllas av tränaren Jonas Eliasson som världens bästa back, är kvar.

– Vi har kvar vår målvakt, Sara Hjorting, som i mitt tycke är världens bästa målvakt. Och alla vi backar är kvar och vårt spel bygger mycket på vårt försvar, så vi har kvar grunden, säger Ida Sundberg.

Sundberg tror inte att förra säsongen var en engångsföreteelse.

– Jag tror absolut vi kan upprepa det, sen kommer vi nog inte göra en lika felfri säsong som förra, vi hade en fantastisk säsong och det är svårt att kopiera en säsong fullt ut. Men jag tror absolut att vi kan gå till final, och det är ju vårt mål. Nu vet alla hur kul vi hade där, och alla vet vad som krävs.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset