Frida Hansdotter får köra paradgrenen slalom för första gången i år och firma Stina Nilsson/Charlotte Kalla gör tävlingspremiär.
Frida Hansdotter får köra paradgrenen slalom för första gången i år och firma Stina Nilsson/Charlotte Kalla gör tävlingspremiär.

Nations League-grupperna ska avgöras, Champions League-handbollen fortsätter och Vinterstudion är tillbaka med längdskidor och alpint. Här är tv-tiderna att hålla koll på i helgen.

Säsongens första slalom

ALPINT. Storslalompremiären är avklarad och i helgen är det dags för slalomen. Ett härligt besked – under OS i vintras genererade grenen två guld från Frida Hansdotter respektive André Myhrer. På lördag kör damerna, söndag herrarna. Visas i Vinterstudion på SVT1.

Genrep för längdstjärnorna 

LÄNGDSKIDOR. Om en vecka drar världscupen i längdskidor i gång, men redan i helgen kan vi börja följa våra svenska stjärnor när de tävlar i Bruksvallarna. Sändningarna från Vinterstudion inleds vid 9 i morgon bitti, där bland andra Stina Nilsson finns på startlinjen.

Stina Nilsson och Charlotte Kalla tog varsitt individuellt guld under OS i Sydkorea.

Nederländerna kan sänka Tyskland

FOTBOLL. Tyskland har inte spelat upp sig efter sitt svaga VM, och med en match kvar av Nations League är risken stor att Joachim Löws lag hamnar sist i sin grupp. Om Nederländerna besegrar Frankrike i kväll är det klart. Matchstart 20.45 i TV12 och på cmore.se.

Sverige måste vinna

FOTBOLL. Med två matcher kvar är förutsättningarna enkla för Blågult: Seger mot Turkiet i morgon och mot Ryssland på tisdag så är gruppsegern klar. Förlorar Victor Nilsson Lindelöf och kompani mot turkarna är sistaplatsen klar redan på lördagskvällen. Avspark 18.00 i TV4.

Blågults mittlås Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf måste hålla tätt mot Turkiet.

Kristianstad jagar ny skräll

HANDBOLL. Kryss mot regerande CL-mästaren Montpellier – och seger mot ungerska storlaget Veszprem senast. IFK Kristianstads Europaform är uppåtgående och i morgon väntar returmötet i Ungern. Kan IFK skrälla igen? Avkast 17.30 i TV3 Sport och på Viaplay samt Viafree.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset