Flera personer har anhållits misstänkta för att ha ryckt en guldkedja från en äldre man.
Flera personer har anhållits misstänkta för att ha ryckt en guldkedja från en äldre man.

Fyra personer har anhållits misstänka för att ha slitit av en halskedja i guld från en man i 70-årsåldern. Flera liknande brott har inträffat i området, och nu utreder polisen om ligan kan ligga bakom även de stölderna.

Fyra personer har anhållits i Göteborg misstänkta för grov stöld, efter att ryckt av en halskedja i guld från en man i 70-årsåldern. Polisen utreder nu om ligan har koppling till liknande händelser.

– Vi undersöker nu om de misstänkta kan knytas till fler brott. Vår uppfattning är dock att det är ett flertal olika konstellationer som för tillfället genomför brott med liknande modus i Göteborg, säger Christian Nylén i ett pressmeddelande.

LÄS MER: 16-åring pistoltvingade flicka och hotade åklagare – det här döms han till

”Undvik halsband på stan”

Polisen har tidigare i veckan gått ut och varnat för att människor ska undvika att ha bära halsband på stan.

– Signalement och tillvägagångssätt överensstämmer med andra anmälningar om halsbandsryckningar som vi fått in i Göteborgsområdet, säger Christian Nylén biträdande lokalpolisområdeschef i Storgöteborg syd.

LÄS MER: Polisnäsor fångade knarkdoft – ledde till skolbarns stulna datorer

Tack vare övervakningskameror kunde tre tonåringar och en man i 20-årsåldern gripas och senare anhållas. En femte person som var minderårig var tidigare efterlyst och omhändertogs av annan myndighet.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om rån polisen