Markus Rosenberg hade fint sällskap under guldfirandet på Swedbank Stadion.
Markus Rosenberg hade fint sällskap under guldfirandet på Swedbank Stadion.

Sist av alla kom lagkaptenen Markus Rosenberg ut och firade SM-guldet med Malmö FF-supportrarna.Nu jagar klubben sitt eget rekord vad gäller poängskörd i allsvenskan.– Det är det vi siktar på nu, säger 34-åringen.

Inför närmare 1 500 Malmö FF-supportrar lyfte lagkaptenen Markus Rosenberg en kopia av Lennart Johanssons pokal mot den gråmulna skyn. En efter en hade guldspelarna och ledarna vandrat ut på gräsmattan på Swedbank Stadion för att ta emot hyllningarna.

– Det känns lika bra som senast vi vann SM-guld. Det är en fantastisk känsla, säger anfallsstjärnan efter guldfirandet.

"En lång natt"

På grund av sin ljumskskada kunde Rosenberg inte själv vara med på planen när guldet säkrades på Falkenbergs IP på onsdagskvällen. Men skadan hindrade honom självklart inte från att fira guldet i bussen på vägen hem eller på en nattklubb i Malmö.

– Det var en lång natt, säger han med ett leende.

MFF står nu på 19 SM-guld – ett mer än ärkerivalen IFK Göteborg. Skåningarna brukar dock även räkna in seriesegrarna från 1985, 1987 och 1989 från perioden när det svenska mästarlaget korades i ett slutspel.

– Ja, det beror ju lite på hur man räknar. Vi har alltid tyckt att vi har varit mesta mästare, säger Rosenberg efter sitt andra SM-guld med moderklubben.

Nästa säsong vill Rosenberg ha ytterligare en stjärna på spelartröjan – en stjärna som skulle symbolisera 20 SM-guld.

– Det hoppas jag. Den position Malmö FF har satt sig i nu de senaste tre, fyra åren har gjort att vi har möjlighet att bli ännu större.

Jagar sitt eget rekord

När kände du att ni skulle ta SM-guldet 2016?

– Nu på slutet egentligen. Jag tycker Norrköping har varit otroligt starka och spelat jättefin fotboll, dem har vi varit oroliga för hela tiden. AIK har ju kommit på slutet. Alla tre har ju tagit otroligt många poäng, säger MFF-kaptenen.

Med två omgångar kvar står Malmö på 63 poäng. Tar laget full pott landar MFF på den största poängskörden för ett allsvenskt lag sedan Sveriges högsta fotbollsserie utökades till 16 lag säsongen 2008. Det nuvarande rekordet på 67 poäng har just MFF från guldsäsongen 2010.

– Vi ska ta två segrar till. Det är det vi siktar på nu, säger Markus Rosenberg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset