Isabelle Gulldén är inte orolig att missa EM-premiären, men vilade från landskampen mot Frankrike.
Isabelle Gulldén är inte orolig att missa EM-premiären, men vilade från landskampen mot Frankrike.

Skadade stjärnduon Isabelle Gulldén och Nathalie Hagman var med i matchtruppen i EM-genrepet mot Frankrike, men stannade på bänken.– Jag hade nog spelat om matchen gällt något, säger Isabelle Gulldén.

Både spelmotorn Isabelle Gulldén och högersexan Nathalie Hagman har lämnat klartecken till spel i söndagens EM-premiär mot Spanien på Hovet.

– Det finns inga frågetecken, försäkrar Gulldén.

Hon fick en lättare skada på insidan av låret mot Tyskland i söndags, och räknar inte med att träna för fullt under torsdagen heller. Men när landslaget lämnar Alingsås på fredag och åker till Stockholm varvar hon upp.

– Jag ska göra två stenhårda träningspass före premiären, säger Gulldén.

Hade på känn

Både Gulldén och Nathalie Hagman har undersökts med magnetkamera efter helgens smällar. Ingen muskelskada kunde konstateras på Gulldén, och Hagmans smärta i knät har inte förvärrats. Deras medverkan i EM anses därför inte vara i fara.

– Det känns såklart väldigt skönt, säger förbundskapten Henrik Signell.

– Vi har väl haft det lite på känn, men det blir alltid en osäkerhet och oro innan man verkligen vet.

Nathalie Hagman konstaterar också att det känns allt bättre.

– Jag fick känning i knäet i träningsmatchen mot Tyskland. Jag vet inte vad som hände, jag kände bara smärta, säger hon till C More.

Värre för Blohm

Läget är värre för fotskadade mittsexan Linn Blohm. Hon ska undersökas med magnetkamera på torsdagen.

– Vi har egentligen ingen aning innan hon har undersökts och vi ser hur benet i foten har läkt, så det är svårt för mig att uttala mig om. Men det känns kanske mer som ett 50/50-läge, säger Henrik Signell.

– Linn är precis som Nathalie och "Bella" tongivande på en viktig och central position, så det handlar om tre väldigt viktiga spelare som normalt sett har stora roller.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset