Isabelle Gulldén under EM-lägret i Göteborg.
Isabelle Gulldén under EM-lägret i Göteborg.

Den lårskadade storstjärnan Isabelle Gulldén missar handbollslandslagets EM-genrep mot Frankrike.Dessutom kan EM-premiären mot Spanien på söndag vara i fara.– Vi tar det dag för dag, men jag kommer inte att ta några risker redan i morgon, säger hon till TT.

Gulldén läkarundersöktes på tisdagen, i värsta fall riskerar spelmotorn att missa hela hemma-EM.

I bästa fall går det över på några dagar.

– Jag har inte fått svaren på undersökningen än, men mår ganska okej. Det är inte så farligt ändå, men det är klart att det känns lite jobbigt att ha besvär nu så tätt inpå ett hemma-EM och med en utsåld premiärmatch, säger Gulldén.

– Det är inte en lårkaka, så mycket vet jag, vi får se vad undersökningen visar sen.

Ingen spelmässig oro

Gulldén spelade inte i andra halvleken mot Tyskland i söndags, och fick från sidan se landslaget tappa en tiomålsledning till ett oavgjort resultat.

Det behöver man dock inte vara orolig för.

– Nej, det var en träningsmatch och då kör man inte stenhårt på resultatet. Det har varit lite upp och ner spelmässigt, vi har jobbat en del på försvarsspelet och fått det att fungera riktigt bra, tycker jag. Sedan kanske inte vårt kontringsspel varit så effektivt, vi har inte fått så mycket utdelning på vårt försvarsspel. Främst då vi inte riktigt fått tag på bollen snabbt, den har fastnat bakom mål och sådant. Det kommer bli bättre.

Aggressivare på linjen

TT: Vilken skillnad är det på er nu mot i OS i somras?

– Vi spelar ett annat typ av försvarsspel. Det är mycket aggressivare. Tidigare har vi levt mycket på ett "6-0-tänk", som kanske är lite gammeldags. Nu försöker vi styra spelet mer, inte bara stå på sex meter och bara lita på täck.

Ytterligare två skador på viktiga spelare oroar inför premiären mot Spanien på söndag.

Nathalie Hagman har problem med ett knä och det är inte bestämt om hon ska spela genrepet i Alingsås. Den matchen missar definitivt fotskadade Linn Blohm. Hon ska magnetkameraundersökas på torsdag och då avgörs troligen hennes EM-öde.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset