Alexander "The Mauler" Gustafsson möter brasilianske fightern Antonio Rogerio Nogueira i november.
Alexander "The Mauler" Gustafsson möter brasilianske fightern Antonio Rogerio Nogueira i november.

Alexander Gustafsson vill bygga på självförtroendet.Efter segern senast hoppas "The Mauler" att en ny triumf ska ta honom närmare en fajt om mästarbältet i UFC.– Det är ett stort steg i rätt riktning, säger MMA-stjärnan.

Det har inte ens gått en månad sedan Alexander Gustafsson besegrade polacken Jan Blachowizc, men redan den 19 november i São Paulo är det dags för svensken att gå upp i oktagonen igen.

Poängsegern mot Blachowizc var svenskens första seger sedan den 8 mars 2014. Tidigare i karriären har det gått bra när tiden mellan matcherna varit kort, och Gustafsson hoppas att det gäller nu också.

– Det var därför jag tog matchen. Det är ju vinsten man gör det här för. Jag känner mig liksom motiverad att ligga i och träna och göra allt det jobbiga igen.

Härnäst möter han den brasilianske fightern Antonio Rogerio Nogueira – känd som "Lil Nog" – under UFC Fight Night 100.

Planen för Gustafsson är att vinna, må ännu bättre och sedan planera in en match mot en motståndare som ligger bättre till i ranking. Han vill också visa att han är värd att så småningom få gå den där efterlängtade matchen om mästarbältet.

– Jag är snabbare, starkare. The list goes on.

– Det är bara kliva in och verkligen visa att man dominerar på alla nivåer under matchen. Så att man verkligen gör ett "statement". Det är det jag siktar på.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset