Jonas Gustavsson i en försäsongsmatch med Edmonton. Arkivbild.
Jonas Gustavsson i en försäsongsmatch med Edmonton. Arkivbild.

Buffalo körde över Edmonton med 6–2 i NHL-ishockeyn.Och Edmontons nye målvakt Jonas Gustavsson blev knockad av svenskkollegan i sin debutmatch.

Gustavsson allra första inhopp i Edmonton skedde i 2–4-underläget halvvägs in i matchen. Svenskens medverkan blev dock kortvarig. Efter att ha räddat sitt första och enda skott krockade han med backkollegan Adam Larsson. Gustavsson fortsatte att spela ytterligare tre minuter, men NHL-delegaten som har till uppgift att stoppa spelare med misstänkta hjärnskakningar fick svensken att lämna isen efter sammanlagt tio minuters spel uppger Edmonton Sun.

Gustavsson kom till Edmonton från Boston där han spelade 24 matcher den förra säsongen.

"Skön seger"

Edmontons utbytte målvakt Cam Talbot fick återvända till buren, och hann släppa in ytterligare två mål innan matchen var över.

– Det var en skön seger. Vi spelade inte på topp, men fick med oss målen ändå, säger Buffalo-forwarden Johan Larsson till Expressen.

Robin Lehner i Buffalomålet var med 31 räddningar en bidragande orsak till att Buffalo tog hem matchen. Bland annat imponerande han med en räddning med vänster benskydd när Jesse Puljujärvi gjorde ett försök tidigt i matchen.

Fick iväg skräppuck

Men matchens lirare var lagkamraten Ryan O'Reilly. Den 25-årige kanadensaren gjorde två mål och två assist i matchen. Enligt The Buffalo News var det första gången han gjorde fyra poäng under en NHL-match. O'Reillys andra mål kom från mer än halva planen och var en halvlös lobb vars oberäkneliga studs ställde Talbot.

– Jag försökte att få i väg en skräppuck mot nätet och få till en fin studs och som tur var för mig så lyckades jag, säger O'Reilly till The Buffalo News.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset