Lara Gut jublar efter att ha vunnit storslalompremiären i Sölden.
Lara Gut jublar efter att ha vunnit storslalompremiären i Sölden.

Den första tävlingen tillhörde de största stjärnorna.Schweiziskan Lara Gut vann storslalompremiären i Sölden före Mikaela Shiffrin, USA. Mycket talar för att just den duellen blir vinterns hetaste.

Lara Gut vann totalcupen förra säsongen. Om hon vill göra om det är det först och främst Mikaela Shiffrin hon ska hålla bakom sig.

Den amerikanska slalomdrottningen – har vunnit de senaste åtta världscuptävlingarna hon kört i disciplinen – missade delar av förra säsongen med en knäskada och blir hyperfarlig om hon börjar prestera på topp i fler grenar.

I Sölden var det inget snack. Gut är fortfarande steget före i storslalom. Schweiziskan mer eller mindre avgjorde tävlingen i det första åket då hon utklassade konkurrenterna och var 1,42 sekunder före tvåan Shiffrin. Till slut blev segermarginalen 1,44.

– När jag stod vid startgrinden tänkte jag: "Jag älskar det här". Det handlar om passion. Jag njöt av det jag gjorde och kände mig avslappnad, säger Gut.

Shiffrin startade utanför första startgrupp, som nummer 16, men visade att hon snart får bättre förutsättningar.

– Det är en stor lättnad att åka härifrån med en pallplats. Även om det är roligare att vinna så har jag börjat bra, säger amerikanskan.

Shiffrin ser fram emot vinterns batalj med Gut.

– Vi får se vad jag kan göra i storslalom och i fartgrenarna. Lara är stark. Hon är drottningen när det kommer till att ta risker. Men jag vill verkligen vinna, kanske ännu hellre i storslalom än totalt, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset