Gyllene Tider och Linnea Henriksson ligger bakom den officiella VM-låten.
Gyllene Tider och Linnea Henriksson ligger bakom den officiella VM-låten.

I dag släpptes den svenska officiella VM-låten “Bäst när det gäller”, inför det stundande världsmästerskapet i fotboll. Låten framförs av Gyllene Tider och Linnea Henriksson.

Gyllene Tiders Per Gessle och Micke “Syd” Andersson ligger bakom den svenska officiella VM-låten ”Bäst när det gäller” tillsammans med Linnea Henriksson. Alla tre är, precis som förbundskapten Janne Andersson, födda i Halmstad.

– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i GT blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle till SvFF:s hemsida.

Reaktionerna har varit blandade. På Twitter är det mestadels negativa ordalag.

LÄS MER: Bekräftat: Gyllene Tider gör svenska VM-låten

”‘När vi träffades i vimlet, det var ett hattrick att minnas’. Skamrodnar redan tio sekunder in i svenska VM-låten. Men visst, det är extremt träffsäkert målgruppsanpassad Camp Sweden-skrål”, skriver journalisten Gustav Gelin på Twitter.

”Men refrängen är starkare och bättre. Den har tydligare feelgoodkänsla och ett annat självförtroende. Den bärs fram av en melodi som manar till både allsång och attack. Om landslaget lyckas i turneringen, har Gyllene Tider och Linnea Henriksson en hit. Men det är en låt som lär behöva en massa stolpe in för att bli en klassiker”, skriver Expressens musikrecensent Anders Nunstedt.

Dagens Nyheters recensent Nils Hansson menar att refrängen kommer att göra sig bra under mästerskapet.

”Den nya VM-låten är kanske ingen Gyllene Tider-klassiker och nämner inget världsmästerskap, men den har det viktigaste: en effektiv talkörsrefräng”, skriver han.

”Bäst när det gäller” släpptes digitalt via Cosmos Music i dag den 15 maj. Låten släpps även på vinyl den 1 juni, lagom till Sveriges VM-genrep mot Danmark. Lyssna på den nedan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset