Är alla läkare män? I alla fall om du frågar den brittiska Gymkedjan Pure Gym, som nu anklagas för sexism efter att en kvinnlig läkare registrerades som man, bara på grund av hennes titel.

Barnläkaren Louise Selby hade blivit medlem på gymkedjan Pure Gyms lokaler i Cambridge. Men när hon skulle använda PIN-koden hon fått för att låsa upp dörren till omklädningsrummet insåg hon att koden inte fungerade.

Louise Selby hade nämligen registrerats som en man, och koden öppnade bara männens omklädningsrum.

Eftersom Louise Selby hade titeln ”Dr.” förutsatte gymmets IT-system att hon var en man, trots att hon i ansökningen tydligt skrivit att hon är en kvinna.  Ska en tro Pure Gym är det alltså bara män som kan vara läkare.

– Den här sexismen och de här ålderdomliga attityderna till kvinnor är det värsta jag sett. De må ha moderna maskiner, men åsiktsmässigt verkar de vara kvar på det tidiga 1900-talet, sa Louise Selby till Daily Mail.

Efter att Louise Selby skrev ett klagomål på Twitter anklagar nu många Pure Gym för att vara sexistiska. Men enligt Pure Gym själva är det inte ett medvetet val från deras sida.

– Det är tyvärr en bugg i vårt IT-system, men vi försöker fixa det, skrev företaget på Twitter.

Enligt Louise Selby själv ska nu buggen vara åtgärdad, och hon ska också ha fått en formell ursäkt från företagets chef. 

Pure Gym har över 90 lokaler i Storbritannien och över 200 000 kvinnliga medlemmar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset