Det här är inte första gången en svensk internatskola hamnat i blåsväder.
Det här är inte första gången en svensk internatskola hamnat i blåsväder.

Under helgen fick en elev på internatskolan Sigtunaskolan humanistiska läroverket föras till sjukhus. Detta efter att pojken slagits allvarligt i pungen av andra elever. Det rapporterar Aftonbladet.

Under lördagen fick en elev i första ring i gymnasiet på internatskolan Sigtunaskolan humanistiska läroverket föras till sjukhus av Ambulans. Detta efter att han slagits i pungen av andra elever så allvarligt att man tvingades larma SOS. Det rapporterar Aftonbladet.

 LÄS MER: Sigtunaelever döms för misshandel

– Det har funnits en lek på skolan där pojkarna slår varandra i skrevet. Den ska ha gått ut på att när du går i korridoren eller var som helst så försöker någon annan helt enkelt slå dig i skrevet, säger Johan Norvell, rektor på Sigtunaskolan humanistiska läroverket till tidningen.

Norvell vill inte uppge detaljer om hur det gick till när eleven skadades. "Leken" som ledde till att pojken skadades ska sedan tidigare ha funnits på skolor utomlands.

Pojken som fördes till sjukhus ska inte ha skadats allvarligt och händelsen är inte polisanmäld. 

Det här är inte första gången en svensk internatskola hamnat i blåsväder. För två år sedan dömdes två elever vid Lundbergs skola för vållande till kroppskada efter att de bränt en annan elev med ett strykjärn. 2013 dömdes även fem före detta elever vid Sigtuna humanistiska läroverk efter att de misshandlat en annan elev på skolan.

Norvell menar dock att händelsen inte har någonting med pennalism att göra.

– Även jag måste tänka sådana tankar och gör det alltid. Men jag upplever det inte som att det har något med något gammal system att göra eller är en internatkopplad fråga, säger han till Aftonbladet.

Sigtunaskolan humanistiska läroverket har ungefär 600 elever. Bland annat Kung Carl XVI Gustaf och Olof Palme har varit elever vid skolan.

► LÄS MER: Eleverna talar ut om våldet på Lundsberg

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott