Den manliga gynekologen jobbar inte längre kvar på sjukhuset, uppger chefsläkaren.
Den manliga gynekologen jobbar inte längre kvar på sjukhuset, uppger chefsläkaren.

En gynekolog arbetande i Stockholm har anmälts till IVO efter att fyra kvinnor har framfört klagomål på mannens beteende då de undersökts av honom. Gynekologen ska bland annat ha kommenterat utseendet på patienternas underliv och kysst en patient på benet.

En manlig gynekolog som arbetat som inhyrd läkare på ett sjukhus i Stockholm har nu anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter att ett flertal klagomål inkommit mot honom. Fyra kvinnor i olika åldrar har alla reagerat på gynekologens onormala beteende när han undersökt dem. 

Enligt IVO-anmälan uppger en kvinna i 50-årsåldern som undersöktes av mannen att han ifrågasatt varför hon lever ensam och att han bland annat ska ha sagt att ”om jag penetrerade dig skulle du kännas som en liten flicka”. Patienten berättar även att gynekologen orsakat en spricka i hennes slida när han undersökte henne. 

►LÄS MER: Gynekolog misstänks ha stulit kvinnas ägg

En kvinna i 20-årsåldern uppger i sina klagomål att mannen ska ha kommenterat hennes rakning på underlivet och vid undersökningen närmat sig hennes ben och kysst henne nedanför knät. 

Mannen ska ha kommenterat utseendet på flera av kvinnornas underliv och enligt anmälan har alla upplevt att han ställt väldigt opassande och obehagliga frågor under deras undersökningar. 

Gynekologen arbetade på sjukhuset via ett inhyrningsföretag men är inte längre kvar i sin tjänst. Sjukhusets chefsläkare har nu sammanställt alla klagomål mot mannen i en IVO-anmälan.  

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott