Häckens Rasmus Lindgren fick föras till sjukhus med en befarad hjärnskakning efter matchen mot Hammarby.
Häckens Rasmus Lindgren fick föras till sjukhus med en befarad hjärnskakning efter matchen mot Hammarby.

Rasmus Lindgren gick i däck och fick föras till sjukhus med ambulans – en knock som såg ut att kosta Häcken segern mot Hammarby.Men Hisingslaget kom tillbaka och vann med 3–2.– Det var väldigt läskigt. Vi förlorar kanske lite fokus där, säger matchvinnaren Alexander Farnerud.

Situationen uppstod i den 60:e minuten. Rasmus Lindgren skallade ihop med Hammarbys Pa Dibba. Efteråt fick flera av medspelarna lugna Häckenspelaren innan han gick med på att tas av planen på bår.

– Jag såg att det var direkt byte. De sa det att det var lite "spooky". Han blev förbannad, det var ilska. Han var riktigt borta, säger Gerhardsson.

Lindgren fördes med ambulans till sjukhus, och de första rapporterna talade om hjärnskakning.

– Han fick en rejäl smäll på huvudet, så han visste inte riktigt vad som hände. Han kom inte till medvetande, det tog lång tid. Jag hörde att han kom till medvetande vid sidan av sedan, så det var skönt, säger Alexander Farnerud, som senare satte segermålet till 3–2.

Svängig halvlek

Vid skadetillfället stod det 1–0 till gästande Häcken sedan Alhassan Kamara på halvvolley tryckt in en målramsretur i den 20:e minuten. Direkt när spelet kom igång igen efter uppehållet kunde Hammarby kvittera genom precis inbytte Erik Israelsson.

Häcken-målvakten Peter Abrahamsson missbedömde en utrusning och fick inte med sig bollen. I stället kunde Israelsson snappa upp den och placera in kvitteringen till 1–1 med sitt nionde mål för säsongen.

– Tankarna går ju till honom (Lindgren) och man hoppas att allting blir bra. Som medspelare är det klart att man kanske tappar lite fokus och de får göra mål, och då är det extra jobbigt, säger Farnerud.

Uppförsbacken blev än tyngre för Häcken när Mats Solheim satte 2–1 för hemmalaget i 75:e minuten. Men Häcken kvitterade först genom Mohammed Abubakari i 80:e och Farnerud satte segermålet för gästerna sex minuter senare.

Hammarbys svit bruten

– Fram till de där 60 minuterna så kändes det väldigt stabilt och bra. Sedan blir det skadan på Rasmus och målet, och det blir en annan matchbild. Det är så klart skönt att gå segrande ur en ny batalj, säger Peter Gerhardsson.

Hammarby hade inför matchen mot Häcken inte förlorat på sju raka matcher. Men där tog den sviten slut.

– Det känns tufft med tanke på att vi har varit så stabila, att vi släpper till tre i en sån här match när vi bara släppt in två på sju matcher innan. Så vi behöver studsa tillbaka till en tydligare stabilitet igen, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset