"Martin Olssons fart, kraft och mod behövs i ett svenskt lag som jagar tre poäng".
"Martin Olssons fart, kraft och mod behövs i ett svenskt lag som jagar tre poäng".

Samma spelare som startade mot Sydkorea och Tyskland förtjänar, och borde få chansen igen. Med ett undantag. Sverige behöver Martin Olssons mod och kraft, skriver Metros sportredaktör Filip Häggberg.

Vinna eller försvinna. En klyscha, men inför Sveriges match mot Mexiko stämmer den så förbannat väl. Tyskland kommer naturligtvis att besegra Sydkorea, och det lämnar Blågult med tre poäng som enda alternativ.

Svårt? Absolut. Omöjligt? Absolut inte.

Sverige har imponerat hittills. Premiärnerverna (som vi var så oroliga för) mot Sydkorea lyste med sin frånvaro, och mot Tyskland stod hela laget för en heroisk insats. Vi kan inte förvänta oss mer.

LÄS MER: Mexikos plan: Så ska vi slå ut Sverige ur VM

Samma spelare som har startat i de här matcherna förtjänar, och borde få chansen igen.

Med ett undantag.

Sverige behöver det mod och den kraft som Olsson personifierar

Martin Olsson måste in. Vänsterbackens fart, kraft och mod behövs i ett svenskt lag som jagar tre poäng. Konkurrenten Ludwig Augustinsson har inte varit dålig, och han har också egenskaper som med fördel kan användas i en match man måste vinna. Bolltryggheten och passningsspelet framför allt.

Men i försvarsspelet, som egentligen är det rimligaste argumentet för att peta Olsson till förmån för Augustinsson, har den sistnämnda inte visat upp de kvaliteter vi är vana att se. Mot Sydkorea var han osäker, mot Tyskland tappade han markeringen på Marco Reus som kvitterade Sveriges ledning.

Olsson gjorde ett starkt mästerskap i Frankrike 2016.

I och med det ser jag ingen anledning till att inte låta Martin Olsson spela.

I EM för två år sedan var han en av få svenska spelare som vågade, som inte visade några som helst tveksamheter. Olsson flög fram på sin vänsterkant och matade inlägg som anfallarna misslyckades med att förvalta.

LÄS MER: Marcus Leifby: Rytmen har rubbats – därför förstör VAR mer än det tillför

Han var enligt mig Sveriges bästa spelare i det mästerskapet.

I ödesmatchen mot Mexiko behöver Sverige det mod och den kraft som Olsson personifierar.

Jag tycker han ska få chansen att visa upp det igen. Och om inte för modet – för snabbheten som kommer behövas i den svenska backlinjen mot Hirving Lozano och kompani.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset