Gården där kvarlevorna efter 24-åringen hittades nedsänkta i en brunn ligger i Hörbytrakten. Arkivbild.
Gården där kvarlevorna efter 24-åringen hittades nedsänkta i en brunn ligger i Hörbytrakten. Arkivbild.

En 51-årig man har häktats för mordet på den 24-åring vars kvarlevor hittades i en brunn i Hörby augusti.Åklagaren anser att misstankarna mot honom stärktes under förhören efter gripandet tidigare i veckan.

Lunds tingsrätt beslutade att han ska häktas som på sannolika skäl misstänkt för mord, rapporterar lokala medier.

– Det är på grund av omständigheter som har kommit fram i förhör med honom, säger kammaråklagare Pernilla Trimmel till TT om de stärkta misstankarna.

Den häktade mannen var skriven på en adress i Hörby 1998, skriver Kvällsposten. Han hördes i utredningen redan 1998–99 i samband med 24-åringens försvinnande. Denne hade innan han försvann talat om för anhöriga att han skulle "träffa några personer". Sedan var han spårlöst borta i 18 år.

I samband med slamsugning av en brunn i Hörbytrakten den 22 augusti hittades skelettdelar som var nedsänkta och förpackade. Rättsläkare konstaterade senare att det var kvarlevorna efter 24-åringen som hittats.

Det är oklart när mordet ska ha ägt rum. I åklagarens häktningsframställan står det att det skedde någon gång mellan den 26 november och den 31 december 1998 i Hörbytrakten "eller annars på okänd plats i riket".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset