Konstnärsparet Carl och Karin Larssons gård Sundborn drivs av en släktförening. Den har utsatts för förskingring av en 66-årig man som nu häktats. Arkivbild.
Konstnärsparet Carl och Karin Larssons gård Sundborn drivs av en släktförening. Den har utsatts för förskingring av en 66-årig man som nu häktats. Arkivbild.

Den 66-årige man som misstänks för att ha förskingrat miljonbelopp från Carl Larsson-gården har häktats.Han anklagas även för andra fall av förskingring.

Mannen häktades av Falu tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för tre fall av grov trolöshet mot huvudman, rapporterar Dalarnas Tidningar.

Hans försvarare Per Råström säger till tidningen att hans klient medger att det föreligger sannolika skäl de angivna brotten.

Det var i helgen som det uppdagades att det saknades flera miljoner i Carl Larssons släktförening, föreningen som driver den kända turistattraktionen Carl Larsson-gården i Sundborn. Misstankarna riktades omgående mot den 66-årige mannen som anhölls i söndags kväll.

Uppmärksamheten kring affären på Carl Larsson-gården har fått flera företag och föreningar i regionen där mannen varit verksam att kontrollera sin ekonomi. Och polisen har nu fått in flera anmälningar mot honom, bland annat från en idrottsförening i Falu kommun.

– Vi i har två målsägare till som vi kommer att komplettera med. Och ytterligare någon kan tillkomma senare, säger chefen för Dalarnas bedrägerigrupp Björn Sidenhjärta till TT.

Mannen har hörts vid flera tillfällen och han har gjort vissa medgivanden i flera av ärendena.

Jessica Gow/TT
Mannen som misstänks för att ha förskingrat miljoner från Carl Larsson-gården har häktats. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset