En kvinna hittades död i en eldhärjad lägenhet i Avesta för sex år sedan. Nya vittnesuppgifter har nu lett till att en jämnårig man häktats.

Pernilla Theorin hittades död i en eldhärjad lägenhet i Avesta för sex år sedan, men ingen har fällts för mordet.

Färska vittnesuppgifter har nu lett till att en 36-årig man misstänks på nytt.

Pernilla Theorin, då 30, hade varit ute med vänner på en restaurang i centrala Avesta lördagen den 12 augusti 2006. Hon hittades död i sin lägenhet dagen efter när räddningstjänsten anlände efter larm om en brand. Mördaren misstänks ha tänt eld på bostaden.

I slutet av januari 2007 häktades den då 31-årige mannen misstänkt för mord. Han satt häktad i två månader, men polisens bevisning räckte inte för att hålla honom kvar.

Har förhörts

I måndags greps mannen, som bor i Avesta, igen. Han häktades sedan i torsdags på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, misstänkt för mordet.

Ett nytt vittne har lett till att utredningen har tagit fart.

- Vi har jobbat oförtrutet vidare i alla år. Efter många vädjanden dök det upp ett vittne som först inte trott att hans uppgifter var av betydelse, säger kammaråklagare Per-Göran Persson.

Vittnet har sett den misstänkte mannen under den natt då kvinnan mördades, men exakt vad han har sett vill inte Persson berätta.

- När han kom in och berättade det här för oss var det en av pusselbitarna vi behövde som stärkte misstankarna.

Den mordmisstänkte har förhörts under hela veckan och konfronterats med vittnets uppgifter. Han nekar fortfarande till brott.

"Inte framme"

Under våren har polisen, i hopp om att hitta gärningsmannen, lagt ut bilder på skor som kvinnan hade på sig när hon försvann och som inte fanns hemma hos henne när kroppen hittades.

På fredagen gick polisen åter ut med vädjanden till alla som rört sig i centrala Avesta tidigt på söndagsmorgonen den 13 augusti 2006 att höra av sig.

- Vi är inte framme än. Fortfarande är vi i behov av att folk som sitter inne med information hör av sig, säger Persson.

Fler personer kommer att förhöras under veckan med anledning av de nya vittnesuppgifterna, men 36-åringen är den ende misstänkte.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset