Yngre personer tycker i högre utsträckning att sexualitet är en skala.
Yngre personer tycker i högre utsträckning att sexualitet är en skala.

Hälften av alla unga britter uppger att de är åtminstone lite homosexuella. Det framgår av en ny undersökning från Yougov.

Hälften av unga britter uppger att de inte är helt och hållet heterosexuella. Det framgår av en undersökning från Yougov som publicerades i Independent.

Sexualitet en skala. Enligt studien klassar sig enbart 4 procent som helt och hållet homosexuella, och strax under en femtedel säger att de är någonstans mittemellan de två extremerna. Det framgår också av studien att varje ny generation verkar ha en mer liberal syn på sexualitet, och att en människas sexuella läggning inte behöver vara huggen i sten.

Generationsfråga. Av 18-24-åringarna sa 43 procent att de var någonstans mittemellan på skalan mellan hetero-och homosexuell, medan 89 procent av de som är 60 år och över säger att de är 100 procent antingen homo-eller heterosexuell. Totalt tyckte 60 procent av de tillfrågade heterosexuella att sexualitet var en skala, medan 73 procent av de homosexuella stödde den uppfattningen.

LÄS MER: Hbtq-aktivister protesterar mot SD-profilens Pridetåg: ”De hetsar mot invandrare”​

Homosexuella erfarenheter. Av undersökningen framgår också att 20 procent av männen, och 14 procent av kvinnorna har haft någon homosexuell erfarenhet.

Totalt tillfrågades 1 632 personer, och de svarade på en skala mellan 0 (helt heterosexuell) och 6 (helt homosexuell).

– Detta är givetvis inte siffror på aktiv bisexualitet – överlag säger 89 procent av befolkningen att de är heterosexuella – men om man placerar sig själv på nivå 1 lämnar man öppet för möjligheten till homosexuella känslor och erfarenheter, sa Will Dahlgreen, datajournalist på Yougov.

– Framförallt så indikerar detta en ökande tolerans och mer öppensinnad syn på sexualitet.

LÄS MER: 20-tal personer gick SD-profilens Pride-tåg

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset