Här tågar Florida Mayhem in med Johan "CWoosH" Klingstedt i spetsen. Men de senaste dagarna har alla utom en svensk i laget fått tåga ut.
Här tågar Florida Mayhem in med Johan "CWoosH" Klingstedt i spetsen. Men de senaste dagarna har alla utom en svensk i laget fått tåga ut.

Hälften av svenskarna står utan lag efter stora omkastningar i Overwatch League de senaste dagarna och än fler har tagits ur spel.

Samtidigt som Overwatch League expanderar från 12 till 20 lag lagom till andra säsongen så stormar det rejält för svenskarna i ligan. Inte mindre än fem tidigare OWL-spelare står i detta nu utan lag och ytterligare två har flyttats från spelplanen till andra roller i respektive organisationer.

Av de tidigare tio aktiva spelarna är det bara Kevyn ”TviQ” Lindström, Simon ”Snillo” Ekström, Andreas ”Nevix” Karlsson som sitter kvar på spelarplatser.

LÄS MER: HeatoN: PUBG och Overwatch har båda skäl att avundas Fortnite

Den första säsongen blev tuff för de svenska spelarna vars lag huserade på den nedre delen av tabellen från start till slut. Något som är en trolig förklaring till lagens stora omställningar.

Trots att så många blågula spelare har tvingats lämna sina positioner finns hopp om att majoriteten av dessa kommer hitta nya hem i något av de nya lagen som anslutit till ligan. Mest troligt det nyligen bekräftade Paris-laget som är Overwatch Leagues andra europeiska franchise-lag efter London Spitfire.

Under tiden spelar flera av de klubblösa spelarna i det svenska Overwatch-landslaget som går sin första match i gruppspelet på fredag.

Spelare som fått lämna spelarpositioner

André ”IDDQD” Dahlström, lämnat San Francisco Shock.

Sebastian ”Chipshajen” Widlund, lämnat Dallas Fuel.

Tim ”Manneten” Bylund, lämnat Florida Mayhem.

Sebastian ”Zebbosai” Olsson, lämnat Florida Mayhem.

Johan ”CWoosh” Klingestedt, lämnat Florida Mayhem.

Lucas ”Mendokusaii” Håkansson, går från spelare till content creator på Houston Outlaws.

Christian ”Coco” Jonsson, går från spelare till coach i Dallas Fuel.

LÄS MER: Reinforce revansch i OW-landslaget: Känns ju fantastiskt

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset