Brynäs var på väg att nolla Malmö på bortaplan – men till slut kunde inte Gävlelagets målvakt David Rautio stå emot skåningarna.– Det var skönt att kunna vända till slut, säger segerskytten Fredrik Händemark efter Malmös vändning från 0–1 till 2–1.

Borta mot serieledande Frölunda senast kvitterade Malmös Fredrik Händemark till 1–1 med en halv sekund kvar av matchen (till slut förlust efter straffar). Mot Brynäs gjorde centern segermålet med 2.08 minuter kvar.

– Det var lite tidigare, säger han och ler.

– Jag tycker att vi gör en bra match i stort sett 60 minuter. Det var skönt att kunna vända till slut, fortsätter Händemark.

"Individuella misstag"

Malmö var det bättre laget totalt sett, men en storspelade David Rautio i Brynäsmålet höll på att föra gästerna till en trepoängare efter att lagets poängkung Oskar Lindblom fyra minuter in på mittenakten satt sitt sjunde mål för säsongen (20 poäng totalt) fram till 1–0.

– Vi har ett bra utgångsläge och vi skötte den tredje perioden väldigt bra, men vi gör individuella misstag som kostar oss matchen, säger Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin.

Knappt fyra minuter före full tid kunde Ilari Filppula kvittera till 1–1 efter att Brynäs slarvat offensivt. Strax därefter blev Lindblom onödigt utvisad efter att ha fällt Konstantin Komarek.

– En utvisning som inte ska behöva hända. Vi har pucken under kontroll och på väg mot anfallszon, men åker på en spelvändning. Och vi vet att Malmö är bra på utvisningar, säger Sjödin.

Även om Malmös ruggiga effektivitet i numerärt överläge har dalat är skåningarna överlägset bäst i spelformen i SHL. Och det var under utvisningen som Händemark skickade in segermålet.

– Det blev en jäkla energi av 1–1-målet eftersom vi inte har gjort mål på länge, säger Malmötränaren Peter Andersson.

Ställs mot sin gamla klubb

Inför mötet med Brynäs hade Malmö gjort endast elva mål, varav fem i en match, på de nio senaste matcherna. Att jämföra med 40 mål på SHL:s elva första omgångar. Malmöspelarna har dock inte gått och tänkt på måltorkan, menar Händemark.

– Nä, inte så mycket. Vi har grymt målvaktsspel och grymt försvarsspel, säger 23-åringen.

Närmast väntar Leksand för Malmö och Händemark – en speciell match för dalkarlen.

– Det ska bli sjukt kul. Det är första gången jag möter Leksand i SHL på bortaplan. Det blir oerhört speciellt eftersom jag gått hockeygymnasiet och hela vägen upp till A-laget där, säger Händemark.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset