Bea Uusma, Malou von Sivers och Erik Niva är tre av årets debutanter i På spåret.
Bea Uusma, Malou von Sivers och Erik Niva är tre av årets debutanter i På spåret.

I december är det premiär för årets upplaga av På spåret, som blir den 27:e i ordningen. Som vanligt bjuder programmet både på gamla rävar och nya ansikten. Här är alla lagen i nya säsongen.

Malou von Sivers och Sigge Eklund​

Malou von Sivers är journalist och har jobbat många år på TV4. Sedan 2006 är hon programledare för det egna programmet Malou efter Tio.

LÄS MER: Alex och Sigge svarade på läsarnas frågor

Sigge Eklund är författare. Han gör tillsammans med Alex Schulman podcasten Alex & Sigge, som är en av Sveriges i särklass populäraste poddar. De har även skrivit boken Tid: livet är inte kronologiskt och satt upp en scenshow.

Kristin Lundell och Johan Hilton

Kristin Lundell är kulturjournalist och har skrivit mycket om musik. 2014 släpptes hennes bok Busskungen, där hon berättar historien om den svenske grundaren bakom de amerikanska Greyhound-bussarna.

Johan Hilton är journalist och författare. Han har bland varit programledare på Sveriges radio och förlagschef på Atlas. Idag är han redaktör och kritiker på Dagens nyheters kultursidor. 2014 släpptes han senaste bok, Monster i garderoben, som

​Erik Niva och Charlotte Gyllenhammar

Erik Niva skriver om fotboll för Sportbladet. Han har också gett ut flera böcker där han skildrar fotbollen ur ett samhällsperspektiv. 

Charlotte Gyllenhammar är konstnären som slog igenom 1993 med konstverket Dö för dig, där hon hängde en upp- och nedvänd ek över Drottninggatan i Stockholm

Kalle Lind och Isobel Hadley-Kamptz

Isobel Hadley-Kamptz är skribent och författare till flera bökcer. Medverkar regelbundet i bland annat Svenska dagbladet.

Kalle Lind är en mångsysslande kulturarbetare. I sin podcast Snedtänkt utforskar han udda personer och fenomen inom populärkulturen.

Bea Uusma och Kristoffer Appelquist

Bea Uusma är läkare och vann 2013 Augustpriset för sin bok Expeditionen: min kärlekshistoria, som beskriver den svenske äventyraren Andrées misslyckade äventyrsexpedition till Nordpolen.

LÄS MER: Malou von Sivers talar ut om sin våldsamma pappa

Kristoffer Appelquist är komiker. Förutom egna stand-upshower har han även medverkat i flera humorprogram som Parlamentet och Starke man.

Ronny Svensson och Anne-Lie Rydé

Ronny Svensson är filmkritiker och har synt i bland annat SVT och Kanal 5. Idag  recenserar han film i TV4s Nyhetsmorgon.

Anne-Li Rydé är sångaren som började med rock på 80-talet innan hon på 90-talet sadlade om och blev schlagerartist. Förutom medverkan i mellon tre gånger har hon även haft en egen Krogshow.

Kakan Hermansson och Jan Hermansson

Kakan Hermansson har många strängar på sin lyra. Hon är bland annat konstnär, radioprofil och syntes i julas även i SVT julkalender Hsitorieätarna firar jul.

Jan Hermansson är Kakan Hermanssons pappa. Idag är Jan Hermansson pensionerad, tidigare jobbade han som lektor i religionspsykologi vid Lunds universitet.

Olivia Wigzell och Göran Hägglund

Olivia Wigzell är generrldirektör för Socialstyrelsen. Hon har även tidigare haft tunga poster inom staten och har också varit socialdemokratisk politiker.

Göran Hägglund var socialminister i den förra alliansregeringen och partiledare för Kristdemokraterna under tio år. Idag är han föreläsare och styrelseledamot i vård- och omsorgsbolaget Aleris.

Jonas Eriksson och Åsa Sandell

Jonas Eriksson är fotbollsdomare. Förutom 270 allsvenska matcher har han även dömt i både VM och Em.

LÄS MER: Kakan Hermansson bokdebuterar

Åsa Sandell är proffsboxaren som blev kulturskribent. Hon vann SM fyra gånger och tog EM-guld i Frankrike 2007 innan hon 37 år gammal la handskarna på hyllan. Som skribent har hennes texter dykt upp i såväl Dagens nyheter som Helsingborgs dagblad.

Precis som vanligt kommer programmet ledas av Kristian Luuk med Fredrik Lindström som domare. Årets säsong tuffar igång i december.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om På spåret