Sommartraditionen som pågått ända sedan 1959 har premiär igen den 20 juni. I dag klockan 13 avslöjades årets sommarpratare i Radiohuset – två stora namn är Fredrik Reinfeldt och Zara Larsson.

Som vanligt har de 58 namnen omgärdats av stort hemlighetsmakeri. Kommer någon att väcka lika mycket ilska som förra årets sommarvärd Athena Farrokhzad? Och kommer sociala medier att rasa över fördelningen av kön, etniskt ursprung och bostadsort?

Förra året var det framför allt Jason "Timbuktu" Diakité, Athena Farrokhzad och Youtubefenomenet Felix "Pewdiepie" Kjellberg som fick stor uppmärksamhet för sina "Sommar"-program i Sveriges Radios P1. Också den cancersjuke musikern Christian Falks program blev omdiskuterat, eftersom det sändes först efter hans död. 

I år utgör några av de stora namnen förre statsministern Fredrik Reinfeldt, artisten Zara Larsson och skådespelerskan Lena Ohlin. På Sveriges Radios hemsida kan du se hela listan.

Peter Appelgren och Anna Mannheimer från Sveriges Radio får också chansen att säga sitt. De utlovar en blandning av sött och surt, fint och fult.

– Det ska handla om oss, om min katt, vårat sexliv lite grann, om att dö och så ska jag läsa en dikt och så ska vi spela lite musik och sedan ska vi gå hem, sade Peter Appelgren i Expressens direktsända presskonferens i Radiohuset.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset