På ön Lanai, som tillhör Hawaii, finns det ett kattreservat som är hem åt cirka 600 katter.
På ön Lanai, som tillhör Hawaii, finns det ett kattreservat som är hem åt cirka 600 katter.

Är du ett stort fan av katter samtidigt som du älskar att resa. Då kan det vara läge att spana in ön Lanai som tillhör Hawaii. Där finns nämligen något så ovanligt som ett enormt kattreservat.

De flesta tänker nog framför allt på sol och bad när Hawaii kommer på tal. Men öriket har mer att erbjuda än man först kan tro.

För 15 år sedan insåg man på ön Lanai att man började få en överpopulation av vilda katter. Enligt CNN inleddes därför en process för att sterilisera de vilda katterna, och år 2006 bidrog ideella krafter till att Lanai Cat Sanctuary kunde öppnas.

LÄS MER: Här öppnar Sveriges första kattkafé

Gifte sig bland katterna

Kattreservatet har nu fått stor uppmärksamhet, och de närmare 600 katterna får besök av cirka 10 000 turister varje år.

Och den som är rädd för diverse smittor och sjukdomar som de fyrfotade djuren eventuellt bär med sig kan vara lugn. Innan katterna tas in till reservatet säkerställer veterinärer att de är friska, samtidigt som de vaccineras.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lanai Cat Sanctuary (@lanaicatsanctuary) on

Att ta hand om 600 katter är dock inte gratis, och reservatet överlever till stor del tack vare donationer från sina besökare. Att träffa och umgås med katterna är dock helt gratis, och enligt CNN valde 2016 två kattälskare att gifta sig inne på reservatet. Självklart var paret under ceremonin omringade av flera hundra katter, dagen till ära.

LÄS MER: Fem katter som kan tjäna mer än du

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om katter hawaii