"Clueless", "Yes man" och "Forrest Gump" är tre bra feelgoodfilmer på Netflix.
"Clueless", "Yes man" och "Forrest Gump" är tre bra feelgoodfilmer på Netflix.

Är du bakis, sjuk eller har hjärnan bara gått på högvarv? Vi vet vad du behöver – något lättsmält och uppmuntrande. Här är tio filmer på Netflix – både nya och gamla – som garanterat får dig på bättre humör.

 

”Amelie från Montmartre” (2001)

En modern klassiker som gör dig varm i hela kroppen. Unga Amelie jobbar på ett kafé i Paris och lever i sin egen lilla värld. En dag bestämmer hon sig för att börja hjälpa dem runt henne – och längs vägen upptäcker hon kärleken.
IMDB-betyg: 8,4/10.

Trailer.

”Forrest Gump” (1994)

Tom Hanks är fantastisk som Forrest Gump, en man med begränsat IQ men ett stort hjärta. Under de tre decennier som filmen utspelar sig lyckas han bli toppidrottsman, krigshjälte i Vietnam och framgångsrik affärsman – samtidigt som han försöker vinna sitt livs kärlek Jenny. Filmen tog hem sex Oscars för bland annat bästa film, bästa manliga huvudroll och bästa regissör.
IMDB-betyg: 8,8/10.

Trailer.

”I love you, man” (2009)

När Peter Klaven (Paul Rudd) har friat till sin drömtjej och fått ja upptäcker han att han inte har någon bästa vän som kan vara best man på bröllopet. Efter en rad mer eller mindre lyckade mansdejter träffar han karismatiska Sydney Fife (Jason Segel) och de blir snabbt bra kompisar. Men samtidigt som vänskapen spirar börjar det knaka i Peters relation… Bästa scen: ”Slappin da bass”.
IMDB-betyg: 7,0/10.

Trailer.

”The intern” (2015)

Robert De Niro spelar en sansad 70-årig änkling som inte är helt nöjd med livet som pensionär. När en nätbutik för mode i närheten söker seniorpraktikanter tar han chansen. På den hippa nätbutiken paras han ihop med den till en början väldigt skeptiska – och stressade – chefen spelad av Anne Hathaway. Lustigheter följer så klart. Och efter ett tag ömsesidiga lärdomar.
IMDB-betyg: 7,1/10.

Trailer.

”Yes man” (2008)

Efter en bitter skilsmässa finner sig den försiktiga banktjänstemannen Carl (Jim Carrey) plötsligt på ett självhjälpsmöte där deltagarna uppmanas att säga ja till allting under ett år. Carl antar utmaningen och plötsligt blir hela hans tillvaro lite mer äventyrlig. Under sina eskapader träffar han bland annat Allison (Zooey Deschanel), en oortodox ung kvinna, som han blir kär i.
IMDB-betyg: 6,8/10.

Trailer.

LÄS MER: Här är bästa filmerna på Netflix 2017

”Clueless” (1995)

Skolans populäraste tjej, rikemansdottern Cher (Alicia Silverstone i sitt livs roll), bestämmer sig för att ta klassens nykomling Tai (Brittany Murphy) under sina vingar. Sällan har tonårslivet varit så hippt, coolt och trendigt som i ”Clueless” – kanske aldrig i Sverige. En riktig 90-talsklassiker!
IMDB-betyg: 6,8/10.

Trailer.

”Juno” (2007)

Tonårstjejen Juno (Ellen Page) blir av misstag gravid med sin bästa vän. Hon bestämmer sig för att klokast vore att lämna barnet till en perfekt adoptivfamilj – men att hitta den är lättare sagt än gjort. Det allvarliga ämnet till trots är ”Juno” en charmig och upplyftande film.
IMDB-betyg: 7,5/10.

Trailer.

”Wedding crashers” (2005)

Singelkillarna John (Owen Wilson) och Jeremy (Vince Vaughn) är kollegor och bästa vänner med en alldeles speciell gemensam hobby – att våldgästa bröllop. Livet är en fest tills den dag då leken plötsligt blir på allvar. Gapskratt kan utlovas.
IMDB-betyg: 7,0/10.

Trailer.

”Fira med Ferris” (1986)

High school-eleven Ferris Bueller (Matthew Broderick) är expert på att skolka utan att någon märker det. Strax innan det är dags för examen bestämmer han sig för att skippa skolan och ta med flickvännen Sloane och hans skeptiska bästa kompis Cameron ut på äventyr i Chicago. En 80-talsklassiker som håller än.
IMDB-betyg: 7,8/10.

Trailer.

 

”School of rock” (2003)

Efter att Dewey (Jack Black) fått kicken från sitt rockband tvingas han ta ett jobb som lärarvikarie på en stel privatskola för att få det att gå runt. Det dröjer inte länge förrän han har förvandlat klassen till ett rockband. Jack Black i högform.
IMDB-betyg: 7,1/10.

Trailer.

LÄS MER: Här är bästa skräckfilmerna på Netflix 2017

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset