I ett uppmärksammat inlägg på Facebook skriver polisen om 11-åriga Tuvalie som ville ha en ny reflex från polisen.
I ett uppmärksammat inlägg på Facebook skriver polisen om 11-åriga Tuvalie som ville ha en ny reflex från polisen.

När Tuvalie tappade bort sin reflex bestämde hon sig för att skicka ett mail till polisen i hopp om att få en ny – ett mail som nu har gillats över 8 000 gånger på Facebook.

Den borttappade reflexen hade 11-åriga Tuvalie fått för några år sedan efter att hon och hennes mamma hade varit i affären och handlat.

– Jag hade väntat i bilen medan mamma handlade och när hon kom ut så behövde jag verkligen gå på toaletten. Mamma sa då att vi skulle skynda oss hem. Det var då som polisen stoppade mamma, skriver Tuvalie i ett mail till Metro.

Sedan den dagen har Tuvali använt reflexen varje dag och berättat för alla om mötet med polisen, men under tisdagen märkte hon att polisreflexen var borta.

– När jag upptäckte att den var borta så sa mamma att det inte gick att köpa en ny. Men hon sa att jag kunde testa att skriva till poliserna så kanske jag kunde få en ny, skriver Tyvalie till Metro.

Och det var precis det hon gjorde. Tuvalie skickade ett mail till polisen, ett mail som polisen sedan postade på sin Facebooksida och som i skrivande stund har gillats över 8 000 gånger.

I mailet till polisen skriver Tuvalie om hur det kändes när hon insåg att reflexen hade försvunnit.

”Jag blev jätte ledsen. Ännu ledsnare blev jag när jag insåg att man inte bara kan köpa en ny. Därför skulle jag vilja veta vart och när ni ska ha nästa fortkörningskontroll så jag kan lura mamma i fällan? Obs. ta med er reflexer.”

Men det behövdes ingen fortkörningskontroll för att få en ny reflex. Polisen i Uppsala såg mailet och bestämde sig under dagen för att skicka hem en ny reflex till Tuvalie.

Hur känns det att polisen har skickat hem en ny reflex till dig?

– Det känns väldigt bra att polisen är så snälla att de skickar en ny reflex till mig. Jag blev jätteglad, skriver Tuvalie till Metro.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset