Från vänster: Molly Sandén, Maluma, Drake och Carola.
Från vänster: Molly Sandén, Maluma, Drake och Carola.

Behöver du hitta nya låtar att lyssna på, eller utforska en genre du tidigare missat är spellistor det perfekta sättet att bli inspirerad. Här är 20 stycken guldkorn i den stora massan.

”Are & be”

De hetaste r’n’b-låtarna just nu, helt enkelt. Uppdateras kontinuerligt. Här finns bland annat artister som The Weeknd, Janelle Monáe och Miguel.

”Peaceful piano”

Nästan åtta timmar lång spellista med avslappnande och vackra pianostycken. Perfekt att varva ner med efter en stressig jobbdag.

LÄS MER: ”Lista: Här är 21 musikdokumentärer att se”

”100”

”Hiphop när den är 100”. Här ryms massor av svensk hiphop och r’n’b, men också lite amerikanska hiphop-hits.

”Best of – rock classics”

Den här listan är nära ett dygn långt, skapad av en privatperson och innehåller de flesta rockklassiker du behöver i ditt liv. Queen, Metallica, Aerosmith och så vidare.

”Best of 90’s to now”

En privatperson har skapat en lista med över 950 låtar, således över 61 timmar lång (!), med en massa härliga mainstream-låtar från 90-talet och framåt.

”Best of 80s, 70s, 60s, 90s, 00s, 2010s”

Vill du inte behöva höra samma låt en gång till på en vecka? Då är det här listan för dig. Gott och blandat och 188 timmar långt. 188 timmar = 1 vecka och 20 timmar. Kämpa.

”Boybands & 90s awesome hits”

Pojkband, 90-tal-hits och allmän nostalgi.

White noise

Består av över fem timmar med vitt, rosa, rött och blått brus. Forskning har visat att den typen av ljud, som påminner om myrornas krig på tv, kan hjälpa den med koncentrationssvårigheter. Dessutom tipsar många om det här ljudet vid sömnsvårigheter.

LÄS MER: ”Här är 30 låtar som alla 90-talister minns”

”Country gold”

Precis som det låter, country-guld från de senaste åren, med artister som Luke Bryan och Jason Aldean.

”Power workout”

Den ultimata träningslistan som tillhör den där lilla extra energin som behövs under ett tufft pass. Migos, Drake och Kanye West är några av artisterna som gryms på den här listan.

”I love my ’90s r&b”

90-talet levererade minst sagt fantastiska r’n’b-musik. I den här listan finns TLC, Ms- Lauryn Hill och Mary. J Blige, till exempel.

”¡Viva latino!”

Latin-musik är så otroligt mycket mer än ”Despacito”. De största stjärnorna i genren brukar få enormt många lyssningar på både Spotify och Youtube och fler och fler börjar leta sig in på svenska topplistor. Det här är en bra lista att börja med för att få koll på hitsen just nu.

”Svenska Disney-låtar”

Perfekt lista att slå på för barnens skull, eller om du själv får feeling och känner för att lyssna på de svenska versionerna av Disney-hits. Här finns låtarna från ”Lejonkungen”, ”Lilla sjöjungfrun” och många fler klassiker.

”80s love songs”

80-talet bjöd på fantastiska kärlekslåtar i form av till exempel ”Right here waiting” med Richard Marx och ”Time after time” med Cyndi Lauper. De och betydligt fler ryms på den här listan.

Midsommarafton – hits & svenska klassiker”

Listan är skapad av Filtr Sweden och består av 21 timmars musik med både nyare musik och riktiga klassiker i form av Carola, GES och Tomas Ledin, bland annat.

”Sommarhits 2018”

Inget gammalt på den här listan, men däremot de låtar som Spotify menar är soundtracket till sommaren 2018. Svenska hits som Molly Sandéns ”Större” och Norlie & KKV:s ”Mer för varandra” gryms med nya låtar av Enrique Iglesias, Luis Fonsi och Shakira.

”Guilty pleasures”

De där låtarna som du i smyg älskar att lyssna på, men skäms lite över, gryms på den här listan. Som till exempel Savage Gardens ”Truly madly deeply”.

 

”Digilistan”

P3 Sveriges Radios lista, Digilistan, uppdateras varje fredag med Sveriges topp 100 mest streamade och köpta låtar. Bra för dig som vill ha koll på vilka som är de största hitsen i landet just nu.

 

”Black & dark metal”

Gamla klassiker och nya låtar inom genren mörk, mörk, mörk metalmusik. Spellistan kan beskrivas som raka motsatsen till avslappnande pianostycken.

”Pop punk powerhouses”

My Chemical Romance, Fall Out Boy och Simple Plan finns förstås på den här listan. Till dig som vill känna dig nostalgisk över när du var upprorisk tonåring på 00-talet.

LÄS MER: ”15 album du måste lyssna på innan du dör”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om spotify musik