Att gå på bio är för många en lyxig vardagsaktivitet och Malmö kryllar av filmvisningar och filmfestivaler året om. Här är några tips för den nyfikna, men det händer saker hela tiden, så håll koll!

Arab Women Film Festival
Folkets Bio Malmö, Friisgatan 19 D
Mellan den 3:e och 4:e mars är det Arab Women Film Festival på Panora. Arab Women Film Festival visar arabisk film med kvinnliga perspektiv och skapare. Förutom dokumentärfilmer, långfilmer och kortfilmer blir det också seminarier, konst och besök av internationella filmskapare och regissörer.

BUFF på bibliotek
Snart är det dags filmfestivalen BUFF som sedan 1984 har visat film för barn och unga i Norden. Festivalen är först den 19-24 mars men fram till dess visar de kortfilmer på biblioteken runt om i Skåne. Där visas två olika kortfilmspaket: Grodor, tigrar och krokodiler samt Långt borta och nära.

Doc Lounge
Babel, Spångatan 38
Dock lounge har i snart tio år förhandsvisat och premiärvisat dokumentärfilmer från hela världen. Kvällarna kombineras med aktuella gäster, regissörsbesök och liveakter. Varje tisdag (under säsong) på Babel och nästa vecka visas ”Down the deep, dark web”.

Spegeln Salong Bar Deco
Stortorget 29
Sen ett par år tillbaka kan den som vill unna sig en extra lyxig bioupplevelse gå på Spegeln och salongen Bar Deco, som är Malmös första biobar där man kan beställa mat och dryck från bistro. Här visas både filmer, opera och i vissa fall fotboll, som när Malmö FF spelade i Champions League.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips Malmö