Sabina Ddumba uppträder i konserthuset på söndag.
Sabina Ddumba uppträder i konserthuset på söndag.

Det är svinkallt ute och då är det läge att värma sig med en konsert. I helgen finns det en mängd spännande grupper och artister som uppträder för folket i Göteborg. Rock on!

Yaki-Da, Storgatan 47.
I kväll, fredag, blir det superhipt på Yaki när New Jersey-rapparen 070 Shake gör entré. Senast Danielle Balbuena var i Göteborg var under Way out West förra året och nu är hon alltså tillbaka. ”Trust nobody” heter den hit som plockades upp av Kanye Wests label för något år sedan och jag hoppas den spelas i natt. Detta är enda stoppet i Sverige för artisten under pågående turné, så passa på.

Pustervik, Järntorgsgatan 12.
I morgon, lördag, är det total indieglädje på Pustervik. Holy, Hannes Ferm, gör en efterlängtad spelning i Göteborg. Härlig 60-talsdoftande pop blandas med en touch av lofi. Dessutom står Mathilda Brink på scen med sina fantastiska låtar på svenska med namn som ”Sonja” och ”Nyinflyttad”. Således: Låt ditt indiehjärtat slå och slå och slå hela lördagen lång.

LÄS MER: Fyra hälsosamma och roliga aktiviteter i Göteborg

Sticky Fingers, Kaserntorget 7.
För den som gillar lite hårdare musik kan jag tipsa om Sticky Fingers som denna helg levererar två, enligt kritikerna, bra rockband. Thundermother och Va Rocks kommer att riva stället i kväll, fredag, med sin, vad jag kan höra, klassiska hårdrock. Jag är som sagt inte så insatt i det här med hårdrock som ni märker, men jag anser däremot att vi ska stötta denna kulturyttring, så gå dit.

Musikens hus, Djurgårdsgatan 13.
Torsson, det fjärde bästa bandet i Lund (ja de kallas så) kommer till Musikens Hus både fredag och lördag. Det här är ganska stort. Jag menar, vem har inte velat höra ”Danmark” eller ”Det spelades bättre boll” live. Ta med en gammal vän som gick på ett universitet under 80-talet och ha lite skoj för en gång skull.

Göteborgs konserthus, Götaplatsen 8.
Sabina Ddumba ställer till med en konsert på vackra konserthuset på söndag. Efter sin medverkan i ”Så mycket bättre” har artisten gått från klarhet till klarhet, skulle jag själv vilja påstå. Förvänta er en hitkavalkad med bland annat ”Not too young” och ”Effortless”. Det är väl ett perfekt slut på helgen.

Jesper Lögdahl,
dj & chefredaktör World in Property

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset