Så här kan iPhone 8 komma att se ut enligt vissa. Här tillsammans med Apples vd Tim Cook. Bilden är ett montage.
Så här kan iPhone 8 komma att se ut enligt vissa. Här tillsammans med Apples vd Tim Cook. Bilden är ett montage.

Ett nytt år betyder också en ny iPhone. Nästa år firar Apple-luren dessutom 10 år och förväntningarna är höga. Metro har sammanställt hur mycket vi vet om den kommande iPhone-versionen. Även om mystiken som vanligt ligger tät kring teknikjättens planer.

Designen 
Sedan den första iPhone-versionen släpptes 2007 har designen, trots vissa detaljförändringar, haft liknande utseende. Den kan dock komma att ändras till Iphone 8. I stället för de senaste modellernas aluminiumbaserade utformning pekar mycket teknikjätten gå tillbaka till en telefon i glas, enligt flera medier däribland Forbes. Men den här gången pekar det år att luren kommer ha en från kant-till-kant skärm och att hemknappen kommer att försvinna och i stället byggas in i skärmen. 

Skärmen
En av de mest spännande skärmteknikerna just nu är OLED (Organisk ljus-emitterande diod) som ger mycket bättre bildkvalitet än dagens LCD-skärmar. Mycket tyder på att åtminstone någon av modellerna av Iphone 8 kommer att använda denna teknik. Att skärmen även kommer vara 3D-kompabilitet är inte heller något som låter helt osannolikt, enligt macrumors.com.

LÄS MER: Så slipper du röststyrningen på Iphone

Kameran
Precis som med Iphone 7 så förväntas Iphone 8 ha dubbla kameror på en mer exklusiv modell och en kamera på den vanliga varianten. Kamerorna sägs också komma ha stöd för 3d-effekter och optisk bildstabilisering både för vidvinkel och för långfokus. Enligt en artikel i Forbes kan Iphone-fantaster även förvänta sig ett förbättrat zoom-verktyg.

Prestanda
Varje ny Iphone har haft en uppgraderad processor. Att så blir fallet även denna gång är nog rätt självklart. Det 10-nanometer A11 chip som sannolikt blir drivkraften i Iphone 8 kommer vara både mindre och mer energisnål än de tidigare.

LÄS MER: Så räddar du din Iphone från att dö i kylan

Laddning
Letar Apple efter en anledning att ta bort ännu ett uttag? Ryktet om trådlös laddning har florerat länge och till flera tidigare modeller, men patentansökningar och läckor från tillverkningen indikerar att det kan komma att införlivas när Iphone 8 släpps. I och med att det inte blev någon trådlös laddning till Iphone 7 spekulerades det i att Apple avsiktligt höll tillbaka tekniken för att kunna släppa den i samband med telefonens 10-årsjubileum. 

Releasedatum
Baserat på tidigare Iphone-släpp så är det inte ett heltokig antagande att den nya luren kommer släppas någon gång i september 2017.  

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik Iphone