Nintendo Switch är både en stationär och bärbar konsol.
Nintendo Switch är både en stationär och bärbar konsol.

Nintendo har nu avslöjat detaljer om kommande spelkonsolen Switch. Så ser planen ut för att stjäla användare från Playstation och Xbox.

En bärbar konsol och en stationär i konsol – i ett. Det är idén bakom Nintendo Switch. Under torsdagen visade Nintendo en första trailer för den kommande konsolen.

UPPDATERING: Så mycket kostar Nintendo Switch – släpps i mars

Vad är Nintendo Switch?

Det är en kommande och efterlängtad spelkonsol från Nintendo som är både bärbar och stationär. I hemmet placeras den i en särskild dockningsstation kopplad till teven. Och utanför hemmet kan den lyftas loss och användas som en bärbar spelkonsol.

►LÄS MER: NIntendo firar 30 år i Sverige – här är klassiska spelen vi aldrig glömmer

Vad har den för specifikationer?

Nvidia har bekräftat att mobila processorn Nvidia Tegra står för grafiken, men i övrigt finns inte många specifikationer för Switch. Inte ens den bärbara skärmstorleken framgår.

Hur fungerar handkontrollen?

Det är egentligen handkontrollen som är halva grejen med Switch. Den kallas för Joy-con och består av två halvor. Båda halvor, Joy-con (R) och Joy-con (L), fungerar som separata handkontroller med fyra spelknappar och en joystick. När de kopplas isär kan alltså två spelare använda varsin.

Joy-Con kan användas både till stationära Switch, eller fästas vid den bärbara skärmdelen. Men det går även att ställa den bärbara skärmdelen på ett bord och fjärrstyra med Joy-con.

►LÄS MER: Test: Första intryck – Playstation VR

Nintendo.
Den bärbara Switch består av skärmdelen och två löstagbara Joy-con-kontroller.

Finns det några andra handkontroller?

Ja, det finns en mer traditionell Pro-kontroll.

Är det olika spel till bärbara och stationära Switch?

Enligt Nintendo ska du kunna spela samma spel oavsett om du sitter hemma eller har med dig Switch. Det är möjligtvis en indikation på att stationära Switch inte kommer att vara en lika kraftfull konsol som exempelvis Playstation 4 eller Xbox One.

►LÄS MER: Så bra är spelen till Playstation VR

Vad kommer för spel?

Nintendo har presentera en lång lista på utvecklare som gör spel för Switch, men de spel som faktiskt syns i trailern är bara sex till antalet: ”The legend of Zelda”, ”The elder scrolls 5: Skyrim”, ”Mario kart”, ett NBA-spel, ett nytt ”Super Mario”-spel och ”Splatoon”.

När släpps den?

I mars 2017 är planerad lansering.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset