Om studierna känns oöverkomliga finns det mängder av appar som kan få dig att steppa upp ditt plugg-game.
Om studierna känns oöverkomliga finns det mängder av appar som kan få dig att steppa upp ditt plugg-game.

App app app, stopp där. Vad håller jag på med? Inte dags att lägga ifrån sig studentlitteraturen riktigt ännu, tänker du kanske ibland. Då kan du ta hjälp av någon av dessa appar för att hålla motivationen och strukturen i studierna på topp.

Strukturerat kaos samlat i app

Studious är appen för dig som, med många andra, har hopplöst svårt att få till planeringen. Här kan du logga in på din skola för att därigenom se när du har tenta, föreläsning eller när den där sjätte – svåra – inlämningsuppgiften på kort tid ska lämnas in. I appen kan du även interagera med dina klasskamrater och smida geniala plugg-planer. Den hjälper dig med andra ord att hålla dig organiserad under den ofta så kaotiska studietiden.

Anteckningars räddare

För att lättare följa med under en föreläsning låter appen AudioNote hjälpa dig att hålla ordning på anteckningarna. Du kan genom appen spela in ljudupptagningar och samtidigt skriva ner stödord. Alltså, det du skriver hamnar på samma minut och sekund som ljudupptagningen – så att du lättare kan gå tillbaka och ta reda på vad den där föreläsaren egentligen pratade om. Tid sparas och kvalitén på de annars så röriga anteckningarna förbättras.

LÄS MER: Psykologen: Så här hanterar du din tentaångest

Omvandla tentaplugget till fest

I stället för att scrolla i det oändliga sociala flödet när du får en stund över, kan du scrolla igenom dina plugganteckningar i ett quiz-format. Det finns ett flertal appar för ändamålet, bland annat Studyblue, Quizlet Flashcards och Flashcards+. Ta dina tentafrågor, stoppa in dem i appen och gör pluggandet till en festlig lek. När du ändå är på gång kan du bjuda över några klasskamrater och göra en spelkväll av det hela. Vips så har fenomenet ”tentafest” fått en ny innebörd.

Få koll på din ekonomi-appar

För att slippa vrida och vända på varenda krona finns det appar som gör detta åt dig. Tink, till exempel, som ger dig en större överblick var dina utgifter går till, så att du på så sätt vet vad du inte ska köpa just denna månad. En pengabov i dramat är ofta kurslitteratur, men då kan du testa appen Booksmart. Där kan du bland annat hitta och köpa begagnad litteratur till ett vettigt pris. Vill du dessutom tjäna pengar på kuppen kan du sälja dina gamla böcker via plattformen.

LÄS MER: Utbildningen gav komikern självförtroende: ”Upptäckte att jag inte var dum”

Ta en språkpaus i plugget

Om du har tröttnat på att plugga till nästa stora tenta, kan en nödvändig paus tillbringas genom att lära sig något annat – något för stunden roligare. Varför då inte ta sig an ett främmande språk. I appen Duolingo kan man bland annat lära sig klingonska, det språk som klingonerna pratar i tv-serien ”Star Trek”. Det kan vara nödvändigt exakt aldrig. Men appen erbjuder naturligtvis även mer nödvändiga språk som faktiskt talas på jorden. Por favor.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset