Iphone får nu en uppdaterad musikapp. Apple gör sig redo att utmana både Spotify och Tidal. I sommar väntas en tjänst för strömmande musik släppas.

Nästa uppdatering till Iphone heter IOS 8.4 och har precis släppts i betaversion för utvecklare. Största nyheten är en uppdaterad musikapp, med helt nytt utseende, skriver 9to5mac.

Det var inte längesedan operativsystemet för Iphone och Ipad uppdaterades till version 8.3. Då släpptes bland annat uppdaterade emoji-figurer med flera hudfärger än tidigare. Men redan nu finns alltså nästa version, 8.4, tillgänglig, men bara för utvecklare.

I IOS 8.4 är största nyheten en uppdaterad musikapp. 

”Appen Musik har en vacker ny design som gör det lättare och roligare att utforska din musiksamling. Gör spellistor mer personliga genom att lägga till din egen bild och beskrivning. Njut av fantastiska bilder på dina favoritartister i Artistvyn. Börja spela ett album direkt från albumlistan. Musiken du älskar är aldrig mer än ett knapptryck bort”, skriver Apple själva om den uppdaterade appen.

I juni är det dags för företagets årliga utvecklarkonferens, WWDC, då Iphonetillverkaren väntas presentera nästa stora uppdatering av operativsystemet, IOS 9. Samtidigt förväntas Apple släppa en tjänst för strömmande musik, som kommer att konkurrera med Spotify och Tidal.

►LÄS MER: Så enkelt kan du avgöra om du vill byta från Spotify till Tidal

Musikappen i IOS 8.4 har ingen prenumerationstjänst för strömmande musik men har en uppdaterad design som gör det enklare att använda appen. Den prenumerationstjänst som Apple väntas presentera på WWDC baseras på Beats Music, som utvecklats av hörlurstillverkaren Apple köpte upp under förra året.

I slutet av mars lanserade Jay Z musiktjänsten Tidal i en uppmärksammad presentation som gästades av stjärnor som Madonna, Rihanna, Kanye West och Beyoncé. Genom att släppa artisterna musik exklusivt och med högre ljudkvalitet hoppas Tidal kunna utmana Spotify.

Men flera artister, som Lily Allen och Mumford & Sons, har redan kritiserat Tidal. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset