”Stjärnornas stjärna” är TV4:s nya storsatsning där åtta etablerade artister tävlar i musik. Programmet leds av Petra Mede och bland de deltagande ser vi bland andra Ola Salo. ”Nu har jag chansen att vara ännu mer spretig”, säger han till Metro.

De tävlande gör upp i andra musikstilar än de vanligtvis utövar, såsom country, disco, latin och hårdrock. Bland de tävlande finns LaGaylia Frazier, Linda Pira och Ola Salo.

Sistnämnda Ola Salo var tidigare frontfigur i ett av Sveriges största rockband, The Ark. När Metro ringer upp honom är han förväntansfull inför programmet.

– Det ska bli väldigt kul att testa latin, det har jag varken sjungit eller knappt dansat till tidigare. Men såklart ser jag fram emot hårdrocken – det ligger närmast min egen stil som sångare, berättar han.

LÄS MER: Kygo om framgångarna: Viktigt att omge sig med rätt personer

Vad fick dig att tacka ja till programmet? 

– Det är ett program som jag verkligen tror kan passa mig, så när jag fick frågan tyckte jag det lät väldigt roligt och valde att ställa upp. Under hela min karriär har jag varit ganska spretig i min musikstil, nu får jag chansen att vara om möjligt ännu mer spretig och testa olika stilar.

Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Ola Salo har tidigare setts i flera sammanhang. Bland annat som sångare i rockbandet The Ark, vars främsta kommersiella merit var i Melodifestivalen där bandet tog hem segern 2007. Senast förra sommaren turnerade han med Håkan Hellström och hans ”Rullande åska”.

LÄS MER: Ola Salo och Kamferdrops i Diggiloo

Han säger själv att han ”vill testa olika genres utanför sin ’comfort zone’, men utan att det blir “plojigt”.

– Alla artister är oerhört professionella och tar sitt artisteri på största allvar. Vi kommer att ta uppgifterna seriöst för att det ska bli så bra som möjligt.

Förutom artisterna och Petra Mede kommer även en expertjury medverka, i form av musikjournalisten Jan Gradvall och sångpedagogen Zannah Hultén. Varje vecka kommer en deltagare att röstas ut av tittarna, fram till en vinnare har korats.

– Jag ser alla som potentiella vinnare, verkligen. Alla är väldigt duktiga och professionella, men om jag måste tippa på nån hade jag nog sagt Wiktoria, säger Ola Salo.

Programmet kommer att direktsändas på lördagar i TV4 med start 17 mars.

Här är artisterna i TV4:s nya underhållningsprogram

Ola Salo
Frontfigur i rockbandet The Ark som lades ner 2011. Bland deras meriter sticker vinsten i Melodifestivalen 2007 ut lite extra. Ola Salo har tidigare medverkat i ”Så mycket bättre”.

LaGaylia Frazier
Sedan hon flyttade till Sverige 1999 har amerikanskan bland annat gjort sig känd som jury i ”Talang”, och hon har turnerat med Håkan Hellström.

Linda Pira
Hon är en av Sveriges stora hiphop-sensationer. Linda Piras största hit är ”Knäpper mina fingrar” från 2013.

Ace Wilder
Hon föddes i Stockholm och växte upp i Miami, där musikintresset även föddes. Hon slog igenom under Melodifestivalen 2014 med låten ”Busy doin’ nothing”.

Roger Pontare
Sångaren från Lappland har flera gånger medverkat i Melodifestivalen. Hans mest kända låt är ”När vindarna viskar mitt namn”.

Tommy Nilsson
Nu senast såg vi honom i TV4:s ”Så mycket bättre”. Låten “Öppna din dörr” är hans största hit, som 1994 blev årets låt på Svensktoppen.

Casper Jarnebrink
Som sångare i dansbandet Arvingarna är han ett känt namn i Sverige. Deras största hit kom 1993 med ”Eloise”, som belönades med två Grammisar.

Wiktoria Johansson
Även Wiktoria är känd från Melodifestivalen där hon 2016 slog igenom med låten ”Save me”. Hon har även gjort rösten till Vaiana i filmen med samma namn.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om TV4 tv