Tusentals titlar att välja mellan och bara skit att se. Vissa kvällar kan helt försvinna i planlöst bläddrande bland det överväldigande streamingutbudet. Men bryt inte ihop. Metro rycker ut, och listar filmerna du borde ge en chans. Här är C Mores guldkorn.

LÄS MER: Här är bästa filmerna på Viaplay 2017

LÄS MER: Här är bästa filmerna på Netflix 2017

LÄS MER: Här är bästa filmerna på HBO Nordic 2017

För lättsamt umgänge

”Everybody wants some!!” (2016). Stark 70-talsnostalgi när snygga män börjar spela collegebaseball, visserligen i brytpunkten 70-80-tal. Richard Linklater försökter återupprepa ”Dazed & Confused”-succén och lyckas i helt okej utsträckning.

”Love is strange” (2015). Varmt, är ett klassiskt ord i dessa sammanhang, om äldre paret Ben och George som gifter sig efter 39 år tillsammans, vilket dessvärre leder till att George får sparken.

”The hateful eight” (2015). Här kaaanske vi tänjer på gränserna för ordet ”lättsam” genom att inkludera denna titel. Men det finns något popcornosande om alla Tarantino-rullar.

”Måndag hela veckan” (1993). Mer klassiskt än så här blir det nog inte i komedisvängen. Bill Murray är meteorologen som blir fast i samma dag på sitt mardrömsuppdrag i hålan Punxsatawney.

”Chef” (2014). Och mer lättsmält än så här blir det nog inte. Det finns inte mycket som skaver i den här Jon Favreau-rullen där han själv spelar stjärnkocken som sadlar om till food truck-entreprenör.

För en nagelbitare

”Ex machina” (2015). Alicia Vikander som en robot med artificiell intelligens i ett Turingtest, där Domhnall Gleeson spelar programmeraren som ska konversera med henne för att avgöra om hon klarar testet.

”Spionernas bro” (2015). Spielberg-regisserat och verklighetsbaserat om när advokaten James Donovan (Tom Hanks) tvingas resa till östra Berlin för att förhandla om ett utbyte mellan Sovjet och USA av tillfångatagna spioner.

”Interstellar” (2014). Storslaget när Matthew McConaughey ger sig ut på rymdresa i detta epos av Christopher Nolan. Kanske inte riktigt den fullträff många hoppats på men visuellt finns inte mycket att invända mot.

”The martian” (2015). Inte fullt lika storslaget men desto mer trovärdigt när Matt Damon bli strandad på Mars och tvingas odla potatis.

”Panic room” (2002). Jodie Foster och Kristen Stewart pre-”Twilight” tvingas låsa in sig i husets säkerhetsrum när inbrottstjuvar tar sig in.

För finsmakare

”Brooklyn” (2015). Prisbelönad bok blev prisbelönad film om en ung, irländsk kvinna som på 50-talet flyttar till USA för att skaffa ett bättre liv.

”Suffragette” (2015). Som en brittisk (och bättre) version av ”Fröken Frimans krig”, där Carey Mulligan spelar tvätterskan som av en slump blir en del av suffragetterna och slåss för kvinnlig rösträtt.

”Inherent vice” (2014). Knarkig privatdetektiv på jakt efter sin försvunna ex-flickvän och hennes nya, rika pojkvän. Som en något mer svårtillgänglig ”Big Lebowski” med underbar 70-talsstämning.

”Whiplash” (2014). Aspirerande jazztrummis möter sadistisk lärare på musikhögskolan i New York. J.K. Simmons gör en drömroll som läraren Fletcher.

”The revenant” (2015). Leonardo DiCaprio fick äntligen sin första Oscar efter rollen som pälsjägaren Hugh Glass som tvingas överleva diverse påfrestningar i en karg vildmark i 1820-talets Missouri.

”Boyhood” (2014). Lågmält mästerverk från Richard Linklater, som tog över tio år att spela in, då skådespelarna tilläts åldras i takt med rollfigurerna.

För adrenalintörstande

”Jurassic world” (2015). Oväntat lyckad reboot av Jurassic Park-franchisen där turister tagit sig till nöjesparken med skräcködlor. Om något går fel? Lita på det.

”Deadpool” (2016). En Marvelfilm och Marvelhjälte som sticker ut ur mängden genom att vara gränslös och grov i munnen.

”Lucy” (2014). Denna actionsmocka från Luc Besson blev en biosuccé, trots brister i manus. Men de spelar mindre roll när det är så underhållande som här.

”Snabbare än döden” (1995). En ofta bortglömd western med namn som Sharon Stone, Gene Hackman, Russel Crowe och Leonardo DiCaprio i rollistan.

”Independence day” (1996). Rebooten av denna actionklassiker där världen attackeras av utomjordingar lyckades inte lika bra som ”Jurassic World”. Men originalet står sig fortfarande.

För hela familjen

”Paddington” (2014). En björn från mörkaste Peru hamnar hos en familj i London i denna fantastiska familjefilm som knappt gör ett enda fel.

”Snobben – the Peanuts movie” (2015). Lille Karl blir kär i den lilla rödhåriga tjejen och Snobben inbillar sig att han är stridspilot på jakt efter Röde baronen. Allt är som det ska, med andra ord.

”Världens bästa Karlsson” (1974). Hos C More finns ett visst utbud av Astrid Lindgren-titlar, vilket uppskattas. Bland annat osympatiska översittaren Karlsson som kräver kuckelimuckmedicin och sabbar Lillebrors ångmaskin kan underhålla.

”The boxtrolls” (2014). I staden Cheesebridge kommer de så kallade lådtrollen fram om nätterna. De hotas dock av utrotning, men människopojken Eggs, som växt upp med dem gör allt för att rädda dem.

LÄS MER: Här är bästa filmerna på Viaplay 2017

LÄS MER: Här är bästa filmerna på Netflix 2017

LÄS MER: Här är bästa filmerna på HBO Nordic 2017

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om C More filmtips