Artilleriet är en av butikerna som Jesper Lögdahl tipsar om.
Artilleriet är en av butikerna som Jesper Lögdahl tipsar om.

Att shoppa är inte bara kul – det är en dygd. Varje helg föreslår Jesper Lögdahl att plånboken töms och ny fina saker införskaffas till hemmet. Den här helgen tar han tempen på roliga och nödvändiga butiker och shoppingstråk i Göteborg.

Artilleriet, Magasinsgatan 19.

Den här lilla inrednings- och designbutiken har allt. Möbler, lampor, ljusstakar, textiler, ja, you name it. Den är perfekt för att hitta både spännande inredningsdetaljer till hemmet, men är också den perfekta butiken för den obligatoriska gå-bort-presenten. Skulle man tröttna på utbudet, av någon outgrundlig anledning, så piper ni enkelt rakt över till systerbutiken Artilleriet the kitchen som har köksprodukter för den lite mer kräsne.

Femman, Nordstan, postgatan 26-32, Nordstan.
Alltså, det kan ju vara fruktansvärt att gå i Nordstan på helgerna, detta måste vi vara ärliga med, men uppfräschningen som varit och som pågår av Femman-huset är inte alls dum. Förvänta er inga överraskningar dock. Det är fortfarande Monki, Odd Molly och Albrekts Guld som huserar där. Precis de butiker man kan vänta sig av vilken annan handelsstad som helst som är utsläng på en åker utanför random svensk landsortsstad. Skillnaden är att den ligger mitt i stan. Ett plus är även du slipper gå utomhus när det regnar. Och det gör det ju ibland i Göteborg.

LÄS MER: Fem museum och utställningar att besöka i Göteborg

Heyday, Kyrkogatan 19.
Två systrar öppnar inredningsbutik mitt i city och sen blir det succé. Detta hade kunnat vara synopsis till den romcom jag fnular på, men det här är sant. En butik, återigen, med design och inredning som fokus. Det är härliga kuddar, spännande krukor och smycken, men som om inte det vore nog så är butiken också ett kafé. Hurra för det! Fika och shoppa at the same time är ju briljant. Gå dit. Värt besöket.

Haga Nygata
Här finns det mängder av familjära butiker och kaféer. Ett mycket populärt shoppingstråk på helgerna. Här kan du hitta allt från dammigt porslin på antikvitetsaffären, den fina hatten på Hattar Göteborg och de sköna skorna på Karltex. Sen säljer säkert någon honung också i något stånd på gatan. Mysigt.

Clas Ohlson, Götgatan 10, Nordstan
Måste ta med Clas Ohlson. Man kan inte leva utan skruvmejslar, kablar och tejp. Face it. Det bara är så.

LÄS MER: Här är bästa after worken i Göteborg

Jesper Lögdahl är dj och chefredaktör på World in property.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset