Många lockades av erbjudandet i torsdags.
Många lockades av erbjudandet i torsdags.

Sparbanken i Överlida har haft för få uttag och riskerar att bli av med bankomaten. Då bestämde de sig för att betala kunder – för att ta ut pengar.

Det blev en ovanligt lång kö till bankomaten i Överlida i Svenljunga kommun på torsdagen. Anledningen var att alla som tog ut pengar fick en extra 100-lapp i fickan, som Borås Tidning har skrivit om.

– Det blev ett 30-tal uttag på en timme, ungefär ett varannan minut. Vi är helt överrumplade av intresset och kommer att göra det igen, säger Tomas Andrén, direktör i Mjöbäcks sparbank, till Metro.

Bankomat AB hanterar alla bankomater i Sverige och har en överenskommelse om ett minimumkrav på antal uttag per år för att de ska behålla en viss bankomat. Det kan bli svårt för en ort med 500 invånare.

– Vi har gått under den gränsen. Det innebär att vi inte är berättigade att ha kvar den, säger Tomas Andrén.

Sparbanken kan välja att betala en tilläggsavgift för att få behålla bankomaten. Men de bestämde sig för att i stället försöka höja antalet uttag för att rädda bankomaten – och genomförde därför det udda tilltaget.

– Det kostar ju 100 kronor per person, så det blev 3 000 kronor för de här 30 personerna, säger bankdirektören.

För de som missade erbjudandet kommer det fler chanser. Närmaste tillfället är nu på fredag den 12 juni mellan 12 och 13.

►LÄS MER: Drömchefen chockhöjer de anställdas lön – sänker sin egen

►LÄS MER: Chefen bjöd 6 400 anställda – på semester i Frankrike

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset