Mailyah, 5, och lilla Madelina, 2, fann varandra på en klinik för cancersjuka barn.
Mailyah, 5, och lilla Madelina, 2, fann varandra på en klinik för cancersjuka barn.

Maliyah, 5 och Madelina, 2, fann varandra på en klinik för cancersjuka barn. Nu sprids bilden av flickornas vänskap över hela världen. ”Det här är det perfekta exemplet på kärlek” skriver Maliyahs mamma på Facebook.

För de cancersjuka småflickorna var omfamningen kanske mest ett stilla ögonblick av tröst. Men för den ena flickans mamma var det något mycket större: ”Det här är det perfekta exemplet på kärlek” skriver Tazz Jones på Facebook. 

Bilden av hennes 5-åriga cancersjuka dotter Maliyah Jones och 2-åriga vännen Madelina DeLuca som kramas framför sjukhusfönstret sprids nu både i sociala och traditionella medier och berör en hel värld.

LÄS MER: Lilly, 5, kämpade för sitt liv mot cancern – när lillasyster föddes i rummet bredvid

Bilden togs samma dag som flickorna träffades för första gången på Childrens hospital i Pittsburgh. Men trots att de bara hade känt varandra en enda dag, lekte de båda flickorna tillsammans som två gamla vänner. 

– De klickade på en gång, säger Tazz Jones till amerikanska ABC News. 

Maliyah Jones har kämpat mot neuroblastom i tre år, sedan hon var två år gammal, och Madelina DeLuca fick nyligen diagnosen leukemi. 

När bilden på de båda flickorna togs hade de suttit och lekt tillsammans framför fönstret på sjukhusets nionde våning. Men plötsligt stannade de upp i leken och förenades i en kram framför den vackra utsikten av staden. 

– Jag bara stirrade förbluffad. Jag undrade vad de kände och vad de tänkte på, säger Tazz Jones till ABC.

LÄS MER: Nytt test visar om du får cancer inom 13 år

Nu hoppas hon att bilden ska inspirera och ge tröst åt andra som genomgår liknande prövningar som dottern och hennes nyfunna vän. 

”Jag vill att hela världen ska se den här bilden, för den uttrycker så mycket; vänskap, sjukdom, kärlek och stöd. Jag vill att andra ska känna det som jag kände i ögonblicket när jag tog bilden” skriver Tazz Jones på Facebook.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset