Bilden föreställer den misstänkte gärningsmannen i knivdådet i Trollhättan. Den har retuscherats och lagts upp på nätet av en av eleverna.
Bilden föreställer den misstänkte gärningsmannen i knivdådet i Trollhättan. Den har retuscherats och lagts upp på nätet av en av eleverna.

Just nu sprids en bild av den maskerade mannen som misstänks ha attackerat elever på Kronan i Trollhättan. Metro har pratat med en av eleverna i åttan, som bekräftar att mannen på bilden är samme som den misstänkte gärningsmannen.

Bland eleverna sprids nu en bild av gärningsmannen, där man ser att han är klädd i någonslags svart utklädsel och har en machete. En 14-årig flicka som Metro talat med bekräftar att den föreställer gärningsmannen.

– Det var många som tog kort med honom och trodde att det var ett prank .

Eleverna som tog bilder med gärningsmannen befann sig ute i korridoren, medan hon själv var inne i sitt klassrum.

Sa mannen någonting?

– Nej, han var helt tyst, till och med när han knivhögg en i min klass.

►LÄS MER: Dödlig knivattack på skola

14-åringen var i klassrummet när gärningsmannen kom dit.

– Han knackade på dörren och jag trodde att det var en Halloween-kostym. Han kollade på oss alla och sen knivhögg han den eleven som öppnade dörren. Sedan kollade han runt igen, som om han skulle göra det fler gånger, men sen gick han.

Aftonbladet har också talat med en elev som bekräftar att det är den misstänkte mördaren som syns på bilden. Flickan mötte två kompisar i korridoren som stod tillsammans med mannen. De trodde alla att han skämtade. Sedan kom en lärare fram och sa åt mannen att han skulle gå, skriver Aftonbladet. 

– Han bara nickade, sedan högg han kniven i lärarens högra sida, säger eleven till tidningen.

– Efteråt jagade han oss genom skolan, vi var hemskt rädda, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset