Det asiatiska kökets välutvecklade smakpalett tilltalar oss nordbor och jämte husman och pizza älskar vi asiatiskt mat. Här är Anna Berghes lista på Malmös bästa asiatiska krogar.

Kin Long


Adress: Rådmansgatan 1, Malmö
Öppettider: Mån – Fre 17-00 Lör 13-00 Sön 13 -22
Prisklass: Mellan/lyx
Kommentar: 1964 slog Kin Long upp sina portar på Rådmansgatan 1. Född i Drakens år, trädraken närmare bestämt är denna 53-åring ett säkert kort i det tämligen skrala utbud av autentiskt kinakäk i stan. Det som från början var en försvenskad variant av kinakrog har år efter år långsamt förändrat sitt sätt att se på hur kinesisk mat egentligen ska tillagas och serveras. Från grund i kombination med bra lokala och asiatiska råvaror. Det är en stor anledning till att Kin Long fortfarande är en välbesökt och populär krog på Malmös matkarta. Prova med fördel Chuan cai fish eller en crispy beef och vill man slå på stort rekommenderas varmt pekingankan. Jag tipsar ofta mina vänner som anammat vegansk hälsolära att besöka Kin Long. Ett ställe för alla med varm personlig service.

LÄS MER: Här är Skånes bästa krogar

Pink Head Noodle Bar
Adress: Gibraltargatan 6, Malmö
Öppettider: Mån-Tors 11.30 -19 Fre 11.30 -21 Lör 11.30-17 Sön 11.30-16
Prisklass: Budget
Kommentar: Malmö, Skåne ja Öresundsregionen har Wade Brown att tacka för mycket. Denna aussie har i det dolda, med sin fenomenala kokonst, bidragit enormt till regionens matscen och arbetat på några av stadens bästa restauranger. Efter en kortare succé med pop-up sejour på Regementsgatan flyttade Mr Browns nudelbar in i Malmö Saluhall förra året. En omsorgsfull liten meny i asiatisk street-food anda med bas i det kinesiska, japanska och koreanska köket, vittnar om hantverk på absolut högsta nivå. Nudlar tillverkas färskt varje dag, ljuvlig buljong kokas från grund och lokalproducerade råvaror blandas med asiatiska inslag. Jag drömmer återkommande om shio ramen, biang biang mien och favoriten sötpotatisnudlar med ljummen sallad och krispiga tillbehör.
Mer autentiskt än så här blir det inte och det enda jag saknar är rum för fler runt den lilla baren med vinkande lyckokatter för att beskåda det bästa som hänt regionen på den asiatiska matkartan. JA TACK!

Restaurang Quê


Adress: Sallerupsvägen 18, Malmö
Öppettider: Tis – Lör från 17.30
Prisklass: Mellan/lyx
Kommentar: Stans färskaste vietnames bjuder in till prisvärd avsmakningsmeny om 9 alt 13 rätter i en del av stan som annars saknar ett bredare utbud av bra restauranger. I den lokal som förr huserade krog med husmanskost har ägaren och kökschefen Quan Pham lyckats med bedriften att servera vietnamesiskt i modern tolkning med bas i lokalproducerade råvaror efter säsong. Mysig avslappnad miljö som fungerar utmärkt för en afton i goda vänners lag. Bánh exo crêpes med skum på jordnötter är värda ett besök i sig. Grattis Värnhem.

LÄS MER: Här är Skånes bästa bruncher

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset