Skaka av dig vintern i en ny jacka. Damma av din gamla denimjacka, slå ett slag för vårens trendtyg mocka eller investera i den tidlösa trenchcoaten.

Metros moderedaktör Petra Tungården tipsar om vårens snyggaste jackor. Mer om mode hittar du här.

►LÄS MER: Hetaste trenden i vår: 70-talsmode

Dröm denimdrömmar

Jeanstyget var ett återkommande inslag på vårvisningarna väckte denimdrömmar hos många. Matcha jackan med denim på denim och satsa på ett par vida jeans till för rätt 70-talskänsla. Välj en tvätt som matchar din övriga garderob, så kommer jackan till mest användning.

►LÄS MER: Hitta rätta looken för urban safari

Mocka doftar 70-tal

Mocka är utan tvekan tidens it-material, i allt från klassiskt brunt till dova pasteller. För vad passar bättre till det 70-talsmode som råder just nu än mocka? Inte helt otippat har även fransar fått ett uppsving – kombinera båda trenderna så blir du riktigt retro. 

►LÄS MER: Vårens gladaste trend är gul

Ett modemåste

Säg hej till våren i säsongens trendigaste kappa – en trenchcoat! Detta klassiska ytterplagg är ständigt ­aktuellt när det nalkas vår, men våren 2015 tar trenchcoaten steget från ikoniskt basplagg till oumbärligt trendmåste. Rikta allt fokus mot midjan. Har du en gammal slappare kappa som bara hänger i garderoben? Uppdatera plagget med ett skärp. 

►LÄS MER: 27 trendiga solbrillor för alla plånböcker

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset