David Lindgren och Wiktoria gick till final.
David Lindgren och Wiktoria gick till final.

Den rafflande andra deltävlingen i Melodifestivalen är avgjord. David höll för favorittrycket och Wiktoria skrällde.

Det var många artister som nämndes som favoriter inför Melodifestivalens andra deltävling som hölls i Malmö Arena. Recensenterna och tipparna kliade sina huvuden för att försöka lista ut hur kvällen skulle sluta. 

Den första som gick till final var erfarne David Lindgren med "We are your tomorrow". Han slog igenom 2012 i Melodifestivalen med ”Shout it out” som tog honom till finalen och en hedrande fjärde plats. Året efter ställde han upp i musiktävlingen igen med låten ”Skyline” och kom på åttonde plats i finalen.

19-åriga Wiktoria stod för kvällens skräll och gick också till final med sin popcountrylåt "Save me". Hon är nykomlingen som redan har deltagit i flera talangtävlingar och nu som blev överlycklig av att komma led i Melodifestivalen.

– Jag blev sjukt taggad och självklart nervös när jag fick vet att jag skulle vara med. Det får gå som det går, huvudsaken är att jag ger mitt allt, har hon sagt till svt.se.

Och nu gick det ju alldeles lysande.

Till Andra chansen gick Molly Pettersson Hammar och storfavoriten Isa med sina låtar "Hunger" och "I will wait".

LÄS MER: Favoriten Molly: Jag har vinnarskalle men ser det inte som en tävling

Charlotte Perrelli stod för pausunderhållningen och efter den omtalade petningen var hon lite side kick till programledaren Gina Dirawi ändå. Och dessutom fick hon uppträda med sin nya singel – en humoristisk kampsång för den utdöende schlagerdivan. Utom tävlan till mångas förtret.

Finalen hålls den 12 mars i Friends Arena, i Solna norr om Stockholm. Men före dess har tv-tittarna två deltävlingar, i Norrköping och Gävle, liksom Andra chansen i Halmstad att se fram emot.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset