På tisdagskvällen var det dags för första semifinalen i Eurovision song contest.
På tisdagskvällen var det dags för första semifinalen i Eurovision song contest.

Efter semifinalen av Eurovision song contest i Lissabon röstades tio länder fram som finalister till lördagens final. Dessa länder gick vidare.

På tisdagskvällen var det dags för den första semifinalen i Eurovision song contest i Lissabon, Portugal. Efter kvällens alla framträdanden stod det klart att de tio länderna som skickas vidare till finalen är (utan inbördes ordning):

Österrike, Estland, Cypern, Litauen, Israel, Tjeckien, Bulgarien, Albanien, Finland och Irland.

Det var en stark semifinal och olika länder åkte både upp och ner på olika bettingsajter under kvällen. Men mot slutet låg enligt Eurovision song contests egen panel – ESC-panelen – de högsta oddsen på Cypern följt av Israel och på tredje plats Norge.

LÄS MER: Benjamin Ingrosso efter kritiserade Eurovision-klippet: ”Har gråtit”

Länderna som tävlade ikväll om en plats i lördagens final är Azerbajdzjan, Island, Albanien, Belgien, Tjeckien, Litauen, Israel, Vitryssland, Estland, Bulgarien, Makedonien, Kroatien, Österrike, Grekland, Finland, Armenien, Schweiz, Irland och Cypern.

På torsdag den 10 maj sänds den andra semifinalen, där Benjamin Ingrosso tävlar, och finalen i 2018 års upplaga av Eurovision song contest sänds lördag den 12 maj, i Svt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset