Albin Ekdal och Mikael Lustig poserar i den nya landslagströjan.
Albin Ekdal och Mikael Lustig poserar i den nya landslagströjan.

Med mindre än en vecka kvar till playoff-matcherna mot Italien släpper Sverige en ny landslagströja som ska användas i matcherna.

På fredag, den 10 november, spelar det svenska herrlandslaget i fotboll den första av två matcher mot Italien. I playoffmötena avgörs det vilket av lagen som kvalificerar sig för fotbolls-VM i Ryssland till sommaren.

Lagom till ödesmatcherna har Svenska Fotbollförbundet släppt en ny landslagströja, som kommer att användas i hemmamatchen på Friends Arena den 10 november och bortamatchen i Milano tre dagar senare.

LÄS MER: Fler biljetter till Italien-matchen

I samband med lanseringen presenterar förbundet tillsammans med Adidas kampanjen ”Världens största landslag”. Där kan du själv gå med här, och när du gör det visas ditt namn och nummer upp på en tröja i spelarnas omklädningsrum i realtid.

– Våra supportrar betyder väldigt mycket för oss och har också en stor del i våra framgångar. Nu har alla dessutom chansen att bli en del av det, att vara med och också skapa världens största landslag, säger förbundskapten Janne Andersson.

Den nya tröjan har inspirerats från tidigt 90-tal.

LÄS MER: Nej, fotbollslandslaget planerade inte att skriva att Zara Larsson hatar män på sin tröja

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset