Dreamhacks mest populära Counter strike-lag består inte av proffsspelare. I stället utgörs det av fem äldre damer och herrar som tillsammans bildar Silver Snipers.

 

Blir man någonsin för gammal för esport? Frågar man Silver Snipers så är svaret självklart. Det blir man inte.

Counter strike-lagets yngsta deltagare är 62-åriga Monica ”Teen Slayer” Idenfors som tillsammans med sin 63-åriga lagkamrat Wanja ”Knitting Knight” Godänge möter Metro Esport efter matcherna på Dreamhack. De har redan vunnit fansens hjärtan, men i spelet tog de dessvärre inte hem en enda runda.

– Det är klart att det är svårt, det är mycket att tänka på, men det är ju det som är utmaningen. Om det vore lätt hade vi tröttnat för länge sedan, säger Knitting Knight.

MISSA INTE: Spana in de bortklippta missarna från Esport-tv:s första säsong 

De är Silver Snipers

Monica ”Teen Slayer” Idenfors, 62 år
Wanja ”Knitting Knight” Godänge, 63 år
Abbe ”BirDie” Drakborg, 75 år
Bertil ”Berra-Bang” Englund, 81 år
Öivind ”Windy” Toverud, 75 år

De båda hårdkokta damerna berättar att de inte har någon erfarenhet av att lira mer avancerade spel och från början fanns det en viss tveksamhet kring de våldsamma inslagen i spelet. Något som har blåst bort ju mer erfarenhet de har fått av spelet.

LÄS MER: Female Legends växer så det knakar – dubblar antalet platser

– Det är ju killer-mentalitet, det gäller ju att vara aggressiv när man spelar annars händer det ju ingenting. Man kan ju tycka att det är lite läskigt att man skjuter på folk för att döda. Men det handlar ju om att göra mål. Det är ungefär som fotboll eller ishockey eller vilken sport som helst, säger Knitting Knight.

För Monica ”Teen Slayer” Idenfors har spelet till och med blivit en ventil i vardagen.

– Jag får fram den ilska och demoner man har i tankarna. Det kan man använda som bränsle när man sitter hemma och tränar. Det känns som att man befriar sig, säger Teen Slayer.

Skulle ni vilja tipsa andra i den äldre målgruppen om att åtminstone testa att spela?

– Självklart, det skulle ju vara kul att ha en damklubb där vi sitter och kör online en fredagseftermiddag, säger Knitting Knight.

LÄS MER: Yacine ”Yzn” Laghmari: Det är det som gör esporten så fantastisk

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset