Bakluckeloppis, sälja guld, erbjuda äldre hjälp, klippa gräs eller hjälpa till med läxor - kan vara saker som ger en snabb inkomst.
Bakluckeloppis, sälja guld, erbjuda äldre hjälp, klippa gräs eller hjälpa till med läxor - kan vara saker som ger en snabb inkomst.

Efter semestern och med några dagar kvar till löning har många ont om pengar. Här är ekonomernas bästa tips på hur du tjänar snabba pengar.

I dessa dagar håller många hårt i slantarna. Men det finns alternativ till sparandet för att fylla på kontot med extra slantar. Metro frågade privatekonomerna Ingela Gabrielsson, Nordea, och Bodil Hallin, Ikanobank, vilka deras bästa tips är för att tjäna snabba cash:

►LÄS MER: Jordnära spartips från lågkostnadsexperten

1. Man kan erbjuda äldre anhöriga att hjälpa till med städning eller att handla för en peng. Vissa kan tycka det är fräckt men det kan variera.

2. Gör en vindsröjning. Försök att sälja någonting på Blocket. Annars kan man sälja det på secondhand men om man lämnar in saker kanske man inte får pengar förrän de är sålda.

3. Titta i byrålådan efter gammalt guld som kan säljas till pantbanken.

4. Åk på bakluckeloppis. Man har nog många saker som man inte använder som ligger och skräpar, och som man inte skulle sakna. Om man har småbarn är det mycket som är urvuxet efter sommaren. Det kan vara cyklar, barnvagnar, bilbarnstolar, cykelhjälmar – då kan man sälja det.

5. Ungdomar kan erbjuda sig att klippa grannens gräsmatta, passa barn eller andra tjänster som kan ge snabba pengar. Även läxhjälp eller ta hand om husdjur.

6. Erbjud grannar, kompisar, kollegor att samåka.

Ingela Gabrielsson säger att frågan om snabba pengar är väldigt aktuell efter semestern. Många har gjort av med mycket pengar och lever knapert. Bodil Hallin har även förslaget att lämna in resevaluta från semestern. Många har utländska pengar kvar som de inte växlar in.

►LÄS MER: Skriv en budget och spara tusenlappar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset