Vissa tror att auberginen anses för snuskig för hashtags.
Vissa tror att auberginen anses för snuskig för hashtags.

Nu går det att skriva hashtags med emojis på Instagram. Men en av de populära symbolerna bannas och nu spekuleras det om den anses vara för snuskig.

I går släppte Instagram en uppdatering som gör det möjligt att nu hashtagga sina bilder med emojis. Men en av de populära symbolerna bannas från tjänsten. 

Instagram bekräftar för sajten Mashable att den lila auberginen inte att ensam kommer att kunna användas som hashtag. Däremot går den bra att använda i kombination med andra emojis. 

Bolaget uppger inte varför figuren stoppas från taggar, men det spekuleras nu om auberginen, med sitt penisliknande utseende, anses för snuskig. Enligt Instagrams riktlinjer är det nämligen inte tillåtet att sprida nakenhet och bilder som visar samlag, genitalier eller närbilder av nakna rumpor.

Så från och med nu får man använda sig av bananen, majskolven, eller varför inte köttklubban, när man vill tagga sina bilder med en fallosliknande symbol. 

Det är inte första gången som Instagram bannar vissa hashtags. Enligt Msdhable har det Facebookägda bolaget tidigare satt stopp för #nude, #underwear och #weed.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset