Jämfört med andra länder är svenskar särskilt svaga för tomtesymbolen.
Jämfört med andra länder är svenskar särskilt svaga för tomtesymbolen.

När orden inte räcker till tar vi hjälp av vår kära emojis. En ny studie visar vilka symboler som vi använder flitigast.

Förr fanns det bara smileys att uttrycka vår glädje, sorg eller ilska med. Men allt sedan emojin föddes har våra sms- och chattkonversationer blivit så mycket roligare. Företaget Swiftkey, som utvecklar ett populärt virtuellt tangentbord, har därför tagit reda på vilka emojis vi använder mest, skriver Idg.

De har undersökt en halv miljon skickade emojis skickade av användare med 15 olika språk under en period av fyra månader. Studien visar att svenskar överanvänder emojin med två små hjärtan men också smileyn som blinkar med ena ögat.

►LÄS MER: Så används Snapchat för att sälja nakenbilder

Jämfört med andra länder är vi också särskilt svaga för tomtesymbolen. Trots att vi är kända för vårt knäckebröd använder vi oss ofta av brödlimpan i sms-konversationer. När det gäller alkohol, föredrar vi emojin som föreställer två skummande bägare med öl. Den vanligaste gesten är den klassiska tummen upp eller ner. Men det klassiska röda hjärtat är överlägset den emoji som vi använder allra flitigast i Sverige.

►LÄS MER: Snart kan du skicka pengar via Snapchat

 

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset