Under Dreamhack masters i Malmö tidigare i år provspelade David "Jayzwalkingz" Kempner i Renegades. Men nu är han en del av Epsilons nya svenska laguppställning.
Under Dreamhack masters i Malmö tidigare i år provspelade David "Jayzwalkingz" Kempner i Renegades. Men nu är han en del av Epsilons nya svenska laguppställning.

Lagets tidigare internationella spelare bänkas för att göra plats åt den nya blågula uppställningen.

MISSA INTE: Se Yacine ”yzn” Laghmari svinga mot proffsspelarna i Esport-tv!

Den svenska Counter strike-elitens ”farmarlag”, Epsilon, har återigen en svensk femma. Turerna kring laget har varit många de senaste åren och endast i kortare perioder har de lyckats hålla en intakt femma. Sedan har något av de svenska topplagen varit framme och norpat talang efter talang.

Senast i början av september fick laget se Fredrik ”freddieb” Buö gå till Godsent där han ersatte taktikgeniet Markus ”Pronax” Wallsten.

LÄS MER: BARBARR: Vi kunde ha varit topp tio i världen om vi hållit ihop

Laget som länge varit helsvenskt blev efter avhoppen mer internationellt när dansken Lasse ”maeVe” Elgaard, britten Owen
”Smooya” Butterfield och rumänen Cosmin-Mihai ”COSMEEEN” Butuc gick med i laget.

Men de tre får alltså stryka på foten nu när organisationen tar in en helt ny svensk uppställning i sin Counter strike-sektion.

Här är Epsilons nya svenska femma

Eric ”Ericip” Torsson
Andreas ”moken” Karlsson
Kevin ”kevzy” Nilsson
Gustav ”ZINKEN” Björk
David ”Jayzwalkingz” Kempner
Christian ”Chrille” Lindberg (coach)

LÄS MER: Affärsikonens ”hemlige son” investerar miljoner i Ninjas in Pyjamas

Den tidigare lagledaren André ”BARBARR” Möller som i mångt och mycket måste tillskrivas en stor del av lagets tidigare framgångar valde att inte förlänga kontraktet med organisationen. Men från Epsilons håll listas Möller som en avbytare.

I ett uttalande skriver Epsilon: ”André ‘BARBARR’ Möller begärde en paus, vilket vi gladeligen unnar honom efter sin exceptionellt långa period som en av Epsilon eSports stadiga pelare”.

Den nya uppställningen som innan värvningen till Epsilon spelade under namnet Snabbabrillor har en hel del tävlingserfarenhet och organisationen tror på en snabb utveckling.

”De har visat att de kan briljera. Det, tillsammans med den kända svenska hängivenheten, kommer göra det möjligt för dem att snabbt klättra i rankingen”, skriver de i uttalandet på hemsidan.

LÄS MER: HeatoN: Ingen vill ta i stjärnan med tång efter skandalen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset