Så gör du för att spara poster i nyhetsflödet.
Så gör du för att spara poster i nyhetsflödet.

Nu kan du spara alla de där länkarna till söta kattbilder du inte hann klicka på i en alldeles egen mapp för senare läsning.

Blir du matt av hur nyhetsflödet på Facebook ändlöst tickar på med både mer och mindre intressant information? Trött på att allt bara bläddrar förbi? Vart tog den där länken du men tänkte läsa först senare vägen?

Facebook har i dagarna i smyg släppt en ny funktion på det sociala mediet, att kunna spara material för senare åtkomst och läsning. Det är inte heller bara länkar som går att spara, utan även bilder, filmer, platser, evenamng… ja, nästan allt som går att posta om på Facebook.

Ingen märker heller om du sparar något de har delat till Facebookflödet. Endast du ser att du har sparat något, och endast du kommer åt att enkelt hitta det senare.

Hur gör du då för att spara något spännande du får syn på? Jo, du klickar på den lilla pilen som ligger i det övre högra hörnet i en post i nyhetsflödet, och klickar helt sonika på att ”Spara” (eller ”Save”, eller någon annan översättning, beroende på din språkinställning) innehållet i posten.

För att sedan komma åt ditt sparade material, klickar du på den nya lilla banérsymbolen uppe i vänsterspalten på startsidan, strax nedanför ditt eget namn. Om det var krångligt att hänga med i text så förklaras processen även i bildspelet ovan.

Att spara fungerar både i Facebookappen till smarta telefoner och i webbversion. En del användare hävdar dock att de inte kommer åt den nya funktionen, vilket kan betyda att Facebook i vanlig ordning lanserar funktionen etappvis, det vill säga att vissa användare nås av uppdateringen före andra.

Vad tycker du om den nya spara-funktionen? Kommentera gärna här nedan!

Skärmdump från Facebook

Här kommmer du åt det du har sparat.

Skärmdump från Facebook

Så här ser det ut på din egen privata spar-sida. Allting delas automatiskt upp efter vilket sorts innehåll du har sparat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset